Čez 150 otrok OŠ Toneta Čufarja Maribor sodelovalo pri predstavi. Zbirajo za knjižnico slepih in slabovidnih

BEB
07.05.2023 04:25

S prostovoljnimi prispevki bodo knjižnico, kjer si lahko zvočne knjige brezplačno izposojajo tudi otroci z motnjami branja, dopolnili. Še zmeraj je tudi odprt račun, na katerem prispevke še zbirajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbena predstava Čarobno potovanje je nastala po motivih romana Potovanje okoli sveta v 80 dneh.
Andrej Petelinšek

Učenci z Osnovne šole Toneta Čufarja so v Narodnem domu Maribor uprizorili predstavo Čarobno potovanje in v predstavi, ki je nastala po romanu Julesa Verna Potovanje okoli sveta v 80 dneh, gledalce popeljali na domišljijsko popotovanje okoli sveta ter s plesom, glasbo in petjem predstavljali različne kraje in kulture. Idejni vodji projekta sta režiserka in producentka Svetlana Dramlić ter učiteljica Lili Kolarič, omogočili pa so ga Osnovna šola Toneta Čufarja, Rosa produkcija, Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Narodni dom Maribor in Slovensko narodno gledališče Maribor.

Maribor - Narodni dom - Prireditve - Dobrodelnost - Dobrodelna glasbena predstava Čarobno potovanje - po romanu Julesa Verna Potovanje okoli sveta v 80 dneh - OŠ Tone Čufar - -
Andrej Petelinšek

Kakor je povedala Svetlana Dramlić, so vsi sodelovali brezplačno, da bi šlo lahko čim več denarja za dober namen. Dogovorjeno je še, da s prispevki projekt oziroma Knjižnico slepih in slabovidnih Minke Soberne podprejo še nekatera podjetja in dobrodelne organizacije.

Andrej Petelinšek

"Namen pa je tudi osveščati o tej knjižnici, čim širšemu krogu ljudi sporočiti, da so torej za vse otroke, tudi tiste, ki imajo denimo disleksijo, dostopne zvočne knjige," je še pojasnila glavna producentka. Knjižnica slepih in slabovidnih Minke Skaberne deluje v Ljubljani pod okriljem Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, kamor gredo tudi vsi prispevki. Knjižnica v zvok, brajico ali elektronsko obliko pretvarja književna dela, učbenike in strokovno literaturo. Ker je ozaveščenost o tem, s kakšnimi pripomočki si lahko pomagajo otroci z motnjami branja, v osnovnih šolah, nizka, zato pri projektih, kakor je Čarobno potovanje, mnogi starši prvič slišijo za to knjižnico in brezplačne zvočne knjige.

Andrej Petelinšek

Prispevki zainteresiranih so še zmeraj dobrodošli in sicer z nakazilom na Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana, TRR SI56 0292 2001 4708 590, sklic SI00 401. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta