Dedek Mraz prihaja jutri v Maribor

Barbara Gavez Volčjak
11.12.2020 11:47
Televizija Maribor je v sodelovanju z mariborsko Zvezo prijateljev mladine posnela igrano oddajo V koči dedka Mraza, ki bo na programu v soboto ob 17. uri.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dedek Mraz je pozorno prisluhnil pravljici vile Simone. Foto: TV Maribor
TV Maribor

Pri Zvezi prijateljev mladine Maribor, ki že 72 let v decembru razveseli otroke s prihodom dedka Mraza s Pohorja, se tudi letos niso odpovedali tradiciji, le prilagodili so jo trenutnim razmeram. V sodelovanju s TV Maribor in pravljičarko Simono Kopinšek so posneli igrani film o tem, kje prebiva dedek Mraz in kako se pripravlja na obdarovanje otrok. Po pravljičnem Pohorju, odetem v prvi sneg in obsijanem s soncem nad kopreno, ki prekriva dolino, ga išče pohorska vila. Ta bo letos dedka Mraza v prihodnjih dneh tudi spremljala na vožnjah s kočijo po mariborskih ulicah, otroci pa jima bodo takrat lahko pomahali z balkonov in oken.

Igrana oddaja z naslovom V koči dedka Mraza bo na programu Televizije Maribor v soboto, 12. decembra, ob 17. uri. "Gre za projekt, ki otrokom kljub koroni v varne mehurčke njihovih domov prinaša enega od priljubljenejših decembrskih dobrih mož. Obenem pa smo skušali nagovoriti tudi starše, da naj se v času korone čim več pogovarjajo z otroki in ne izgubijo stika z njimi," je mlade in starejše k ogledu povabil Tomaž Karat, odgovorni urednik TV Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta