Downhilko zaradi pomanjkanja snega prestavili na 6. marec

MBK
13.01.2020 11:03

Organizatorji 12-urne smučarske preizkušnje na Mariborskem Pohorju so prepričani, da bodo pogoji 6. marca veliko boljši in da bo vzdržljivostna tekma pripravljena na visoki ravni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Downhilka bo potekala pod reflektorji od 20. ure do 8. ure naslednjega dne. Ko bo možno smučati tudi v dolino.
Sašo Bizjak

Downhilka, izziv za najbolj vzdržljive smučarje na Mariborskem Pohorju, je zaradi neugodnih vremenskih razmer in pomanjkanja snega prestavljen na 6. marec. 
Organizatorji sporočajo, da načrti o izvedbi dogodka niso spremenjeni. Rok za prijave tekmovalcev pa se je podaljšal do 20. februarja.
"Žal 17. januarja prve Downhilke ne bo možno izpeljati. A to ne spreminja načrtov, da v Mariboru in Sloveniji še letos predstavimo 12-urno smučarsko preizkušnjo. Verjamemo, da bodo pogoji 6. marca veliko boljši in bo tekma pripravljena na visoki ravni, obenem pa bodo na ogled in druženje vabljeni tudi vsi tisti, ki se ne bodo pomerili na beli strmini," poudarja vodja organizacije tekmovanja Downhilka Dora Skorobrijin. Spomnimo, v načrtu je bilo, da bi Downhilka, nad katerim je pokroviteljstvo prevzela najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, potekala v tem tednu - najdaljša smučarska noč pod žarometi bi se začela v petek ob 20. uri in zaključila naslednji dan ob 8. uri.
Downhilka združuje tekmovalnost, ponuja priložnost za zabavo, obenem pa vsebuje dobrodelno noto. Vsak prevožen krog bo namreč prispeval en evro za Fundacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij. Tudi 6. marca bo potekal tako imenovani VIP krog, ki bo potekal uro pred začetkom tekme, ko bodo Mariborsko Pohorje presmučali povabljenci. Vsak krog povabljenca bo v dobrodelni sklad Downhilke prispeval 10 evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta