Društvo invalidov Maribor: Najprej bodo napisali novi statut

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
19.11.2018 17:05

Po dveh letih je Društvo invalidov Maribor dobilo novo vodstvo, predsednik je postal Franc Zajšek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Zajšek, novi predsednik Društva invalidov Maribor, pravi, da je kar tretjina članov društva potrebna pomoči.
Igor Napast

Franca Zajška, ki so ga na dopisnih volitvah z veliko večino člani društva izbrali za novega predsednika Društva invalidov Maribor, je sredi oktobra Upravna enota (UE) Maribor potrdila za zakonitega zastopnika društva, kar pomeni, da pritožbi, ki so jo na UE vložili člani aktiva drugače mislečih glede izvedbe volitev, ni bilo ugodeno. S tem se je končalo več kot dveletno obdobje izbiranja novega vodstva društva.
Zajšek je bil doslej predsednik šahovske sekcije v društvu. Kakšna je zdaj, po dveh letih "brezvladja", situacija v društvu? "Brezvladja ni bilo: društvo je funkcioniralo, vendar so bile nekatere funkcije zelo okrnjene in je bilo nekatere stvari težko izvajati, ker so imeli takratni predstavniki društva težave zaradi raznih pritožb, ki so slabo vplivale na delovanje društva. A kljub temu je društvo pod vodstvom Gorazda Mazeja funkcioniralo in je, kot vidim, v dobri kondiciji. Je pa to stalo dosti volje, časa in denarja," pravi Zajšek in dodaja, da so zdaj obrnili nov list. "V prvi vrsti moramo najprej izvesti vse, kar je bilo načrtovano do konca leta, najpomembnejše pa se mi zdi, da napišemo novi statut, kar nameravamo narediti do 15. januarja, in računam, da ga bomo sprejeli do marca, do konca prihodnjega leta pa bomo prilagodili še vse druge društvene akte."

Iskali bodo tudi notranje rezerve

Določene stvari namerava v društvu zastaviti povsem na novo: "Na primer, rad bi razširil krog članov, ki jim društvo pomaga z dodelitvijo socialne pomoči. A ker dobimo vedno manj finančnih sredstev od Fiha, bomo skušali pridobiti denar za to od sponzorjev. Iskali bomo tudi notranje rezerve. Vodil bom zelo povezovalno politiko, saj verjamem, da na tak način pride do raznih idej, ki lahko rodijo kaj novega. Razmišljam o aktivnostih v podjetniški smeri, ki bi jih izvajali naši člani, tako pridobljen denar bi namenili za delovanje društva. Kako, se bo šele pokazalo: videti je treba, kaj zakonodaja dopušča," pravi Zajšek.

Potrebovali bi več denarja, ne manj

Društvo člane vabi na celo vrsto aktivnosti: vsak mesec organizira kopanje v Radencih in na Fontani, pripravlja izlete in prireditve ob praznikih, športna srečanja, piknike, aktivne so različne sekcije. Nekatere aktivnosti so brezplačne, druge plačljive, in četudi so cene zelo ugodne, si nekateri člani tega druženja ne morejo privoščiti.

Franc Zajšek, novi predsednik Društva invalidov Maribor
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta