Duhovi preteklosti se vračajo v Astorio

Denis Živčec Denis Živčec
10.06.2019 15:42

VSGT Maribor bo najbolj izstopajoče v svojih vrstah razglasila v vzdušju mariborske kavarniške kulture tridesetih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nominirance za Ambasadorja 2019 sta skupaj razglasili Tanja Angleinter Sagadin, v.d. direktorice VSGT Maribor, in predavateljica Brigita Pavlič.
Denis Živčec

Mariborski gospodje že dolgo ne obešajo več klobukov na stojala ob vhodih v kavarne. Le malo jih še nosi klobuke. Pa tudi kavarn polnih gosposkega, žlahtnega staromariborskega meščanskega duha ni več. A v torek, ob 18.00, bodo duhovi iz preteklosti spet oživeli. Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor bo tradicionalno izpeljala podelitev Ambasador, na kateri počasti najboljše v svojih vrstah. Letos celo dvakrat, saj ne bodo razglasili le najbolj izstopajočega študenta iz smeri gostinstva in turizma, torej Ambasadorja gostoljubja, iz smeri velnesa bodo letos prvič razglasili tudi Ambasadorja dobrega počutja. Po tem, ko so minulih letih obudili spomin na čase mariborske tekstilne industrije ter zgodbe vezane na Vinagovo klet, bodo letos prireditev pripravili v prvem nadstropju kavarne Astoria in goste popeljali v iztek dvajsetih let minulega stoletja.

Kavarna Astoria leta 1960
Dragiša Modrinjak/Večer Arhiv
Janko Rath
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta