Ekipa Reporterja Milana in Tadej Toš lani še skupaj, letos dva večera komedije

Jaša Lorenčič
12.12.2018 16:17

Dvorana Tabor bo med prazniki gostila kar dva večera komedije. Ekipa Reporterja Milana bo nastopila 25. decembra, Tadej Toš pa s Klemnom Slakonjo 28. decembra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ekipa Reporterja Milana in Tadej Toš sta lani dva dni zapored razprodala dvorano Tabor. Letos bodo nastopili ločeno. 
Marko Pigac

Ne eden, kar dva večera komedije se med letošnjimi prazniki obetata v dvorani Tabor. Če so v minulih dveh letih trikrat uspešno nastopili skupaj, bo letos ekipa Reporterja Milana nastopila na božični dan, Tadej Toš pa tri dni kasneje s predstavo Tutti Frutti Show.
"Smeh in samo smeh," za letošnji nastop ekipe Reporterja Milana napoveduje organizator Boštjan Lesjak. "Fantje so v svoji karieri odigrali več kot 600 predstav, letos pa so se odločili, da pred božičem ne nastopajo pol leta." Posledično je Lesjak prepričan, da publiko čaka "zelo napornih" 90 minut. Za popularnost Reporterju Milanu ni treba skrbeti: video za svežo pesem Tri dni smo pili ga si je do včeraj ogledalo vsaj 237 tisoč uporabnikov facebooka.

Maribor - mesto humorja​

​Zakaj sta letos nastopa ločena? Lesjak neposredno ni odgovoril, pojasnil pa je, da za Mariborčane nista ločena. "Saj sta oba nastopa v prazničnem decembrskem času in na ta način lahko gledalci uživajo v obeh nastopih kot tudi prejšnja leta." Cene vstopnice od 10 do 16 evrov (za nastop Toša so vstopnice po 18 evrov) so po Lesjakovi oceni dokaz, da so za dober dogodek ljudje pripravljeni plačati. "Ceno sestavlja strošek organizacije, najema dvorane, ozvočenja, scene, oglaševanja, honorarja nastopajočih itd., zato je težko posplošeno govoriti, kaj je ustrezna in mikavna cena."

Nekaj boljših iz 2018

Smeh je zdravo, ekološko darilo brez odpadne embalaže. Takšno je osnovno vodilo za Tutti Frutti Show, ki ga pripravlja Tadej Toš. "Obiskovalci lahko pričakujejo Tadeja Toša v razširjeni izvedbi z večjo tehnično podporo na večjem, širšem odru z več lučmi in v večji gneči ter z dodatkom gosta Klemna Slakonjo, ki se bo predstavil z glasbeno parodičnim programom. Za konec pa še malo rock 'n' rolla. Na odru bova tudi skupaj, seveda," napoveduje Toš.
Tutti Frutti Show se še vedno spreminja iz dneva v dan. "Sloni pa na tem, da bi občinstvu želel v veliki sliki in veliki gneči predstaviti par boljših iz leta 2018 in novosti, ki še niso bile videne." Tudi po Toševem mnenju je Štajerska dovolj močna, da prenese vsaj en konkretno večji tovrstni nastop letno. "Če je postavljen v veseli december, ko ljudje dejansko radi gredo kaj doživet skupaj z družbo, je to samo plus. Štajerci smo veseli, radi se smejimo, hitro se odzovemo, imamo zelo prostodušen in optimističen smisel za humor."

Če odštejemo lokalne volitve ...

Občinstvo se po Toševi oceni za obisk večerov komedije odloča zlasti glede na ime nastopajočega. "Težje bi rekel, da sledijo specifičnemu žanru. Če govorim zase, lahko rečem, da sem se poimenovanju stand-up začel izogibati, ker freestyle, ki ga sam uporabljam, nudi več izraznih možnosti, več fizične komedije, glasbe, zato gre lahko v večje dvorane z večjim številom občinstva." Komedija in humor sta sicer zelo zanimiva, "pri nas praviloma precej na hitro in površno obdelana tema".​
​Se pa Toš še spomni, da je bilo pred dobrim desetletjem v tej sceni drugače. "Pred desetimi leti, ko so stand-up k nam pripeljali mladi fantje in začeli te vsebine pogumno predstavljati v manjših klubih, tega ni bilo v takšnem obsegu. Scena se je v desetih letih konkretno razrasla. Za vsakega se najde kak gledalec, nastopajočih je vedno več." In kakšno je bilo leto 2018? Kakšen material ponuja? "Leta 2018 ne morem pojmovati kot posebej inspirativno v primerjavi z drugimi. Če odštejemo lokalne volitve, ki so nam vzele energijo in pozornost."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta