(FOTO in VIDEO) Gasilska vaja: Nezadovoljni bivši delavec na več mestih avtoodpada Pintarič podtaknil požar

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.10.2022 12:54

Delavci, ki so prispeli na kraj, so najprej sami skušali pogasiti požare, a so kmalu ugotovili, da potrebujejo pomoč gasilcev. Dva sta ostala ujeta v dimu in ju je bilo potrebno reševati. Na srečo je šlo zgolj za vajo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Med mirnim sobotnim popoldnevom se je nekdanji delavec družbe Avtokomplet Pintarič odločil maščevati podjetju. Delodajalec mu namreč ni podaljšal pogodbe za določen čas. Ker je še imel službene ključe, se je v navalu jeze odločil podtakniti več požarov na območju celotnega objekta.

Skozi ograjo je vstopil v objekt za razgradnjo vozil, v katerem je podtaknil prvega izmed štirih požarov. Nato je stekel do svoje naslednje tarče, garaž na južni strani kompleksa.

Gregor Grosman

Tja je odvrgel gorečo posodo z gorivom, kar je povzročilo požar v notranjosti objekta. Med umikanjem je želel poškodovati še glavni objekt. Razbil je okno in v notranjost odvrgel goreč predmet.

Gregor Grosman

Sproženje javljalnika dima in alarmnega sistema je prestrašilo požigalca, ki se je začel umikati v smeri Puhove ulice in vzhodnega skladišča kompleksa, kjer je opazil večjo količino vozil. V enega izmed njih je odvrgel še zadnje zaloge gorljivega materiala.

Gregor Grosman

Delavci, ki so prispeli na kraj požigov, so najprej skušali sami pogasiti požare, a so kmalu ugotovili, da potrebujejo pomoč gasilcev. Poklicali so Center za obveščanje na številko 112 ter sporočili lokacijo požara. Pri gašenju pa je prišlo do poškodbe enega izmed zaposlenih v glavni garaži in drugega v skladiščnih prostorih podjetja na jugu objekta. Oba sta ostala ujeta v dimu in ju je bilo treba reševati.

Gregor Grosman

Ker se na področju podjetja nahaja večja količina skladiščenih odpadnih vozil, ta predstavljajo večje tveganje za nadaljnjo širitev požara. Prav tako se na jugozahodni strani kompleksa nahaja meja s podjetjem Kamnoseštvo Krajnc, kamor bi lahko ob idealnih pogojih preskočil požar.

Gregor Grosman

Takšen je bil scenarij sobotne gasilske vaje, v kateri je sodelovalo več prostovoljnih gasilskih društev, ki so jim z avtomobilom lestvijo priskočili na pomoč tudi poklicni gasilci. Regijski center za obveščanje je najprej aktiviral lokalno prostovoljno gasilsko društvo PGD Brezje, ki je ta dan pred gasilskim domom Brezje priredilo tudi dan odprtih vrat.

Gasilci se za gašenje električnih vozil dodatno izobražujejo.
Gregor Grosman
Gregor Grosman

V intervenciji je sodelovalo skupno približno 36 gasilcev Gasilske brigade Maribor ter prostovoljnih gasilskih društev Brezje, Zrkovci, Dogoše, Maribor - Pobrežje in Malečnik, ki so se pripeljali s sedmimi vozili, med njimi je bila tudi gasilska lestev.

Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta