(FOTO) Kresovanje v Slivnici pri Mariboru: Z Modrijani velika veselica ob ognju

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
29.04.2023 22:27

V Slivnici pri Mariboru so kresovanje pripravili dan prej in bolj pompozno. Modrijani bodo igrali še do enih zjutraj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na brazplačnem koncertu Modrijanov je veselo.
Sašo Bizjak

V Slivnici pri Mariboru prvi maj letos praznujejo že danes, dan prej in to bolj pompozno in na veliko kot v preteklih letih. Poleg njihovega ogromnega kresa so njihova glavna zvezda Modrijani, ki bodo pri tamkajšnjem gradu oziroma klubskih prostorih Nogometnega kluba Slivnica igrali še vse do enih zjutraj, skupaj kar šest ur.

Material za kres so dovozili krajani.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Popoldanska nevihta ni odvrnila ljudi, saj se je velike veselice udeležila tisoč glava množica, ki je zapolnila prireditveni šotor, saj je koncert priljubljene narodnozabavne skupine brezplačen, poskrbljeno je tudi za pijačo in hrano s čevapčiči na čelu.

Slivnica pri Mariboru - kres - kresovanje - koncert skupine Modrijani -
Saso Bizjak

Kresovanje poteka v organizaciji Nogometnega kluba Slivnica in tamkajšnje krajevne skupnosti, prvič v 20-ih letih tako velikopotezno. Mlaj so Slivničani postavili že v četrtek. "Vsaj 50 ljudi že cel teden volontersko pomaga klubu, sicer tako velika prireditev ne bi bila mogoča," je povedal Robert Leitinger, predsednik NK Slivnica, ki je ocenil, da so s pomočjo krajanov uspeli pripraviti kres s premerom 20 metrov. "Kresovanje prirejamo predvsem zato, da se družimo. To je priložnost, da se vidimo občani, ki se nismo že celo leto in vedno pride veliko ljudi," je še povedal Leitinger.

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta