(FOTO) Na Kalvarijo v nočnem teku čez 454 "mariborskih šteng"

Jana Juvan Jana Juvan
14.10.2023 10:10

Na 14. Seltronovem teku na Kalvarijo rekord ni padel, so pa zmagali vsi, ki so premagali 454 "mariborskih šteng".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Pigac

Pod stopnicami na mariborsko Kalvarijo je bilo sinoči vroče, glasno in zabavno. Potekal je 14. Seltronov nočni tek na Kalvarijo, kjer so se najprej v Curaprox teku do prvega platoja ogrevali najmlajši, nato pa se že v soju zvezd po stopnicah navzgor in navzdol pognali še tisti najizkušenejši. 

Marko Pigac

Stopnice Kalvarije so bile priča neskončnemu številu korakov, medtem ko je odmev adrenalina napolnjeval zrak. 14. Seltronov nočni tek na Kalvarijo, organiziran pod okriljem Univerzitetne športne zveze Maribor in njihovega slogana Zdrava zabava, je znova dokazal, da je športno srce Maribora močno in živahno, pravijo organizatorji.

Poudarjali so, da je zmagovalec vsak, ki premaga 454 "mariborskih šteng". "Stopnice na Kalvarijo predstavljajo izziv za mnoge, a vsak tekač, ki prečka ciljno črto, je zmagovalec v svoji zgodbi. Vsako leto nas presenetita odziv in energija, ki jo tekači prinesejo na tekmovanje," je povedal Klemen Tasič, vodja projekta pri Zdravi zabavi.

Andrej Koželj, Ivan Vuletić in Urban Šturm so bili najhitrejši v moški konkurenci. 
Marko Pigac

Nihče sicer ni podrl rekorda, ki ga je leta 2021 postavil Klemen Španring s časom 1:42. Najboljši čas letošnjega teka je dosegel Andrej Koželj, ki je tek opravil v pičli minuti in 46,68 sekunde. Za njim je bil Ivan Vuletić s časom 1:50,34, tretji pa Urban Šturm z dvema minutama in 8,95 sekunde. Med ženskami je bila najhitrejša Petja Klojčnik s časom  2:28,53, za njo Maja Mencigar (2:32,53), trejta med ženskami pa Tjaša Merhar (2:54,07). 

Tek so še v izteku sončnega popoldneva otvorili z otroškim tekom do prvega platoja, kjer je bil zmagovalec čisto vsak, ki se je pognal po stopnicah. 
Marko Pigac
Rekordni čas, v katerem je leta 2021 Klemen Španring premagal 454 stopnic, je 1:42 minute. 
Marko Pigac
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta