(FOTO) Najvišja čast Erihu Tetičkoviču

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
17.10.2019 20:24

Na današnji slovesnosti so podelili nagrade in priznanja izstopajočim meščanom, častni občan je postal zdravnik in izredni profesor Erih Tetičkovič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občinska priznanja so prejeli Marjan Bačko, Erih Tetičkovič in Franc Zajšek v imenu Medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor.
Andrej Petelinsek

Komisija mestnega sveta za priznanja in nagrade je ob prazniku Mestne občine Maribor podelila priznanja in nagrade zaslužnim občanom. Najvišjega priznanja je bil deležen izredni profesor in primarij dr. Erih Tetičkovič, ki je postal častni občan zaradi življenjskega dela in zaslug, doseženih v medicini, posebej za strokovno, pedagoško, publicistično in znanstvenoraziskovalno delo na področju nevrologije ter za osebni prispevek k ugledu Maribora doma in v mednarodnem prostoru.

Andrej Petelinsek

Tetičkovič: To je velika potrditev

"Danes lahko z gotovostjo potrdim, da ima moje življenje smisel. Nobena filozofija čutnosti, zadovoljstva, materialnega blagostanja ali moči nikoli ne da toliko notranjega zadovoljstva kot prav to, da ima tvoje življenje smisel. To priznanje je samo potrditev mojega prepričanja, zato še enkrat hvala," je povedal znani nevrolog, ljubitelj živali, organizator znanih medicinskih plesov, (so)ustanovitelj in vodja več društev ter ustanovitelj Fundacije prim. dr. Janka Držečnika, ki pomaga socialno ogroženim študentom medicine. Ob koncu govora, v katerem je povedal kar nekaj anekdot, pregovorov in globokih misli ter se zahvalil zlasti kolegom iz UKC Maribor in najbližjim, je požel ovacije.

Andrej Petelinsek
Andrej Petelinsek

Arsenovič o spremembah

Komisija je podelila še listino mesta Maribora, ki je šla Medobčinskemu društvu delovnih invalidov Maribor za strokovno, organizacijsko ter človekoljubno delo v dobro delovnih invalidov. Listino je v imenu društva, ki letos označuje 50 let obstoja, prevzel njen predsednik Franc Zajšek.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta