(FOTO) Nevarne stopnice, ki vodijo s Titovega mostu v Mariboru: Nujna sanacija šele prihodnje leto

mbk
24.09.2022 02:00

Občina je na osnovi detajlnega pregleda Titovega mostu naročila statično preverbo dela mostu nad Loško ulico in Ulico kneza Koclja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na stopnicah, ki vodijo s Titovega mostu do Ulice kneza Koclja, ponekod odpada omet.
Igor Napast

Bralci so nas opozorili na nevarne stopnice, ki vodijo s Titovega mostu do Ulice kneza Koclja, saj ponekod odpada omet. Iz mariborske občine so sporočili, da bodo v sklopu rednega vzdrževanja naročili pregled poškodb, na osnovi katerega bodo naročili izvedbeni načrt sanacije. Obnovo pa lahko pričakujemo šele v naslednjem letu, so zapisali.

Igor Napast
Igor Napast

Ob tem spomnimo, da je študija Gradbenega inštituta ZRMK lani pokazala, da bo treba tako Glavni kot Titov most temeljito prenoviti in to v čim krajšem času. Na občini pojasnjujejo, da so na osnovi detajlnega pregleda Titovega mostu naročili statično preverbo dela mostu nad Loško ulico in Ulico kneza Koclja. "V naslednjem letu bomo naročili tudi statično preverbo osrednjega dela Titovega mostu. Na osnovi teh dveh dokumentov bo MO Maribor v letu 2023 naročila še izvedbeni načrt nujnih sanacijskih del na Titovem mostu," napovedujejo na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta