(FOTO) Novi dom za starejše v Slivnici sprejel prve stanovalce

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
15.12.2021 11:39

SeneCura dom starejših občanov v občini Hoče-Slivnica ima 142 enoposteljnih in štiri dvoposteljne sobe; skoraj tretjina postelj je namenjena stanovalcem z demenco.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tako je prvo stanovalko, domačinko iz občine Hoče-Slivnica, sprejela direktorica​SeneCura Slovenija Sanda M. Gavranovič. ​Foto: Senecura

Senecura

V ponedeljek sta se v novi dom za starejše, ki ga je v občini Hoče-Slivnica zgradila firma SeneCura, vselila prva dva stanovalca, do konca leta pa se jima jih bo predvidoma pridružilo še deset do petnajst. Dom za starejše v Slivnici bo lahko sprejel 150 stanovalcev, poleg klasičnega oddelka ima tudi oddelek za demenco. Na voljo je 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe. Prednost pri sprejemu imajo občani občine Hoče-Slivnica in bližnjih drugih krajev.

Notranji prostori slivniškega doma za starejše

Senecura

Dom v Slivnici ima pritličje in dve nadstropji. Pritličje, iz katerega je izhod na vrt, je namenjeno stanovalcem z demenco, v prvem nadstropju bosta tako klasični oddelek kot tudi oddelek z demenco, druga etaža pa je v celoti namenjena klasičnemu oddelku. V domu bo obratoval tudi frizer in samopostrežna kavarna. Pred domom je 52 parkirnih mest, od tega dve za invalide, za zaposlene in obiskovalce.

Do konca leta naj bi bilo v dom vseljenih že 10 do 15 stanovalcev.

Senecura

V domu SeneCure v Slivnici bo dobilo zaposlitev več kot 70 ljudi različnih profilov. Doslej so zaposlili že vodstveni kader - direktorica je Tanja Žmavc - pa vzdrževalca, diplomirane medicinske sestre, vodjo kuhinje, nekaj zaposlenih na področju zdravstvene nege, pralnice in kuhinje, z zaposlovanjem pa bodo nadaljevali tako kot se bo polnil dom s stanovalci. "Velik izziv je pridobiti kader v zdravstveni negi, to je bolničarje in zdravstvene tehnike," pravi Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo. Za ta kader SeneCura omogoča 100-odstotno plačilo šolnine, kader pa privabljajo tudi s tem, da nudijo tudi božičnico in višji regres.

SeneCura ima trenutno v Sloveniji štiri domove (v Mariboru, Radencih, Vojniku in zdaj še v Slivnici). Po novem letu bo prve stanovalce sprejel tudi njihov novi dom v občini Žiri, gradi se v Komendi, s pripravljalnimi deli za gradnjo so pričeli že tudi v Pivki, nove koncesije pa je SeneCura februarja dobila še za domove v Rušah, Šentjerneju in Mislinji ter za nadgradnjo oddelka za osebe z demenco v Mariboru, za kar še pripravljajo projektno gradbeno dokumentacijo.

SeneCura dom starejših občanov v Slivnici

Senecura
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta