(FOTO) Postavitev lesenih hišk na Teznem že preverja inšpekcija

Tatjana Vrbnjak
03.03.2021 02:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zemljišču pod daljnovodi na Teznem so se pojavili majhni leseni objekti. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

Na zemljišču pod daljnovodi na Teznem ob Matičkovi ulici, v bližini bencinske črpalke OMV ​na Ptujski cesti, pred odcepom proti pokopališču Dobrava, so se pojavili majhni leseni objekti. Kot kaže, so namenjeni druženju in vrtičkanju. Nekateri se ob tem sprašujejo, ali gre morda za začetek kakšnega večjega načrtovanega širjenja vrtičkarskih površin pod daljnovodi in kako je sploh s postavljanjem objektov pod daljnovodi - je to dovoljeno oziroma ali je za postavitev objektov, tudi takšnih pomožnih, potrebno kakšno soglasje. Ali za postavitev lesenih hišk na mariborski občini vedo in kaj pravijo o tem?

Andrej Petelinšek

"Konkretno zemljišče, ki je v infrastrukturnem koridorju na Teznem in na katero so se konec pomladi 2020 začeli umeščati vrtički s posameznimi fiksnimi lesenimi in premičnimi objekti, ni v lasti Mestne občine Maribor niti ni predmet kakšnega občinskega projekta širjenja vrtičkarske dejavnosti v mestu. Glede na določila veljavnega prostorskega akta za to območje smo tudi mnenja, da obdelovanje kmetijskih površin na tem območju sicer ni sporno, da pa prostorski akt ne daje podlage za postavitev niti fiksnih niti mobilnih objektov. Medobčinska inšpekcija obravnava prejeto prijavo v zadevi postavitve enostavnih objektov na predmetnem zemljišču. Gre za zemljišče v zasebni lasti, zato se postopki vodijo zoper lastnike oziroma investitorje predmetnih objektov," odgovarjajo na občini.

Andrej Petelinšek

Dodajajo, da se v sklopu postopkov "na podlagi gradbenega zakona presoja, ali je postavitev enostavnih objektov skladna z določbami prostorskih aktov občine, torej ali prostorski akti dopuščajo umestitve tovrstnih objektov na predmetno zemljišče in pod katerimi pogoji". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta