(FOTO) UKC Maribor: Velik porast števila covidnih bolnikov, obiski niso več dovoljeni

MBK
18.07.2022 14:36

Če je bilo še v petek 50 hospitaliziranih covidnih bolnikov, jih je danes v UKC Maribor že 80. Uporaba zaščitnih mask je obvezna za vse, kako pa je z obiski?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Postelje za covidne bolnike se v UKC Maribor polnijo zelo hitro. Če so imeli še v petek 50 covidnih bolnikov, jih je bilo danes že 80 - od tega je na intenzivnem zdravljenju 10 pacientov, na akutnem oddelku 32 pacientov, 33 pacientov v rdeči coni, 3 pacienti na pediatriji in 2 pacienta v porodnišnici. Povprečna starost pacientov na akutnem covid oddelku znaša 82,9 leta, na covid intenzivnem oddelku pa 75,9 leta.

Maribor - Univerzitetni klinični center - UKC - Zdravstvo - Oddelki - Oddelek za pljučne bolezni - Odprtje novih prostorov oddelka za pljučne bolezni UKC Maribor, ki so jih slovesno predali namenu direktor UKC Maribor Anton Crnjac, strokovna direktorica UKC Maribor Nataša Marčun Varda in predstojnica oddelka za pljučne bolezni Dušanka Vidovič - Ilustracija - Tematika - Klinika za interno medicino - -
Sašo Bizjak

Uporaba zaščitnih mask je v UKC Maribor zato obvezna za vse. "Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni, in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo," so sporočili iz UKC Maribor.

Andrej Petelinšek

Zaradi trenutne situacije pa obiski do nadaljnjega niso dovoljeni. "Obiski se izjemoma dovolijo po predhodnem dogovoru s predstojnikom oddelka," so še poudarili v UKC.

Maribor - Univerzitetni klinični center - UKC - Zdravstvo - Bolnišnice - Urgenca - urgentni oddelek - Ilustracija - Tematika - nujna medicinska pomoč - siva cona - reševalci - zdravstveno osebje - zdravstveni kader - -
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta