(INTERVJU) Damjan Cvetko: Maribor bo dobil, kar mu pripada

Igor Selan Igor Selan
13.12.2019 16:48

Prvo leto župana Arsenoviča: Kakšna je ocena Damjana Cvetka, predsednika Socialnih demokratov Maribor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damjan Cvetko meni, da je županu Arsenoviču iskreno mar za mesto, da pa se bo moral politike, razumevanja partnerjev in odločevalskih procesov, ki so potrebni za dosego konseza, še naučiti.
Andrej Petelinšek

Maribor je v obdobju 1998-2006 vodil župan Boris Sovič iz vrst SD, v mestnem svetu ste v njegovem prvem mandatu imeli kar devet svetnikov, v drugem šest. Danes imate le še dva. Čemu bi pripisali ta upad zaupanja volivcev?
"Zadevo smo vzeli resno, naredili analizo, ki je pokazala, da moramo nekatere stvari spremeniti, in to smo že začeli. Predvsem kar se tiče komunikacije, tako navznoter kot navzven. Za začetek smo ponovno odprli svetniško pisarno, ta je na voljo vsem zainteresiranim vsak prvi ponedeljek v mesecu, še več sprememb pa bo sledilo prihodnja tri leta. Je pa analiza pokazala tudi, da na lokalni ravni izgubljajo vse parlamentarne stranke, ne samo Socialni demokrati."

Damjan Cvetko je mariborski odbor SD prevzel konec februarja letos.
Andrej Petelinšek
Alenka Iskra je mestna svetnica Socialnih demokratov (SD), ki svojo podžupansko funkcijo opravlja neprofesionalno. Ob njej Matej Žmavc in Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek
Damjan Cvetko
Andrej Petelinšek
Damjan Cvetko
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta