Javna dražba: Za zemljišče na Teznem ni zanimanja

Barbara Bradač Barbara Bradač
15.05.2019 16:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od prodaje šest hektarjev velikega zemljišča si je občina obetala vsaj 4,026.230 evrov, toliko je namreč znašala izklicna cena. 
Andrej Petelinšek

Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči (JPGSZ) je želelo na današnji javni dražbi prodati deset nepremičnin. Vplačanih je bilo šest varščin, za katere nepremičnine, pa pri JPGSZ niso želeli povedati. "Varščine smo prejeli plačane, vendar ne za vse objavljene sklope nepremičnin," so odgovorili, saj da postopek javne dražbe še ni zaključen. Smo pa izvedeli, da za šest hektarjev veliko zemljišče na Teznu ni bila vplačana varščina. Od prodaje si je občina obetala vsaj 4,026.230 evrov, toliko je namreč znašala izklicna cena. Čeprav so na občini pred dražbo povedali, da imajo povpraševanje investitorja, ki želi odkupiti celoten kompleks za gradnjo trgovskega centra, ta varščine v določenem roku ni vplačal.
Tokratni svet mestne četrti Tezno, ki jo vodi Robert Pungerl, se do prodaje zemljišča med Hoferjem in Avtohišo Kolmanič ni izrekel, čeprav gre za večje tezenske površine. So pa to storili svetniki MČ Tezno leta 2014. Iz zapisnika mestne četrti, ki jo je takrat vodil Uroš Grbić, izhaja, da so takratni prodaji zemljišča nasprotovali. Kljub temu so mestni svetniki prodajo stavbnih zemljišč potrdili, pred kratkim pa so na mariborski občini pojasnili, da niso dolžni pozivati krajevnih skupnosti in mestnih četrti k podaji mnenja pri razpolaganju s stvarnim premoženjem mestne občine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta