Kazen za oder na Dravi

Andreja Kutin Lednik
12.06.2019 12:25

Gradbeno dovoljenje za oder še ni izdano, a gradbeni zakon določa tudi izjeme. Občini kazen 8000 evrov zaradi lanske uzurpacije okolja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaščitne kletke, ki so bile nameščene na pilote, bi, kot se je izkazalo pozimi, veljalo nadomestiti z boljšo rešitvijo.
Andrej Petelinšek

V zalivu ob Vodnem stolpu raste novo prizorišče - letos bo to Večerov oder. Oder bo namreč tam, kjer je bil nekdanji parter plavajočega odra na Dravi. Obenem je upravna enota v okolici odra razpostavila oglase, ki seznanjajo s postopkom pridobitve gradbenega dovoljenja in pozivajo k udeležbi ter so del postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja. Gradbeno dovoljenje namreč še ni izdano, a gradbeni zakon določa tudi izjeme - pravnomočno gradbeno dovoljenje ni potrebno za začasne objekte.
Kljub temu v Mestni občini Maribor Maribor ocenjujejo, da bo oder legaliziran do začetka festivala ter dodajajo: "Oder bo stal na obstoječi fiksni nosilni konstrukciji (na mestu v zalivu pri Vodnem stolpu, kjer je prej stal parter odra na Dravi) in ne kot podaljšek le-te. Tako bodo stroški postavitve prizorišča na reki Dravi bistveno manjši."
Obstaja pa še en pogoj - plačilo kazni. "Občina bo morala plačati 8000 evrov kazni za lansko uzurpacijo prostora brez dovoljenj. Smo pa bili pozvani, da plačamo ta račun pred izdajo gradbenega dovoljenja," ob tem pojasnjuje mariborski župan Saša Arsenovič. Organizatorji Festivala Lent ocenjujejo, da bo staro novo prizorišče sprejelo okoli 2500 ljudi, koncerti na Večerovem odru pa bodo brezplačni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta