Klofuta

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
15.12.2019 19:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič
Andrej Petelinšek

Slaba trojka ni edina slaba ocena prvega leta županovanja Saše Arsenoviča, ki jo je med Mariborčani izmerila Večerova javnomnenjska raziskava. Precej podpore je izgubila tudi njegova lista v mestnem svetu, volivci, kot kaže, niso najbolj naklonjeni občinskemu nakupu gostilne Pri treh ribnikih in morda še najbolj boleče spoznanje - med vsemi mariborskimi župani zadnjih 30 let so anketiranci Arsenoviča postavili na zadnje mesto. Drži, da je komaj eno leto na oblasti in da bomo najbolj verodostojno oceno ali primerjavo lahko podali šele ob koncu mandata, a obenem vendarle ne gre spregledati, da imajo zmagovalci volitev običajno najvišjo podporo prav v začetku mandata, zato je javnomnenjska klofuta nedvoumno opozorilo, da je v Ulici heroja Staneta 1 nekaj (spet) hudo narobe.
Za slabo oceno je župan v največji meri kriv sam. Najprej je s kadrovskimi rošadami po nadzornih svetih in s trmastim vztrajanjem pri četrti podžupanji razočaral predvsem tiste volivce, ki so pričakovali korenit zasuk od političnega kupčkanja v zadnjih dvanajstih letih. Nato mu je spodletelo predvsem pri komuniciranju. Tudi če so bile nekatere podražitve neizbežne (v vrtcih zaradi sprostitve plač v javnem sektorju, odvoz odpadkov zaradi neodgovorne politike v preteklosti), je krivda padla na njegovo ekipo. Tudi če se je lotil obnove Glavnega trga, ker je v preteklosti pripravljeni projekt z izdatnim evropskim sofinanciranjem pač zdaj prišel na vrsto, se je v mestu utrdilo prepričanje, da si ureja dvorišče svojih nepremičnin. In četudi se je odločil, da si bo za nekatere večje projekte, kot so Zdravstvena postaja Tezno, Mariborska knjižnica, Ljudski vrt ..., vzel nekoliko več časa, da se nam ne bo zgodil še en Pristan, se je v javnosti ustvaril vtis, da je pozabil na predvolilne obljube.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta