Krvodajalska akcija: Odgovornost je na mladih

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
09.12.2019 16:25

V štirih decembrskih akcijah Študentskega sveta Univerze v Mariboru Poženi srce, daruj kri bodo zbrali okoli sto enot krvi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Študentski svet Univerze v Mariboru že 14. leto zapored organizira krvodajalske akcije Univerze v Mariboru pod sloganom Poženi srce, daruj kri, na katerih tradicionalno združijo moči študentje in zaposleni mariborske univerze. Na začetku decembra so že mobilizirali krvodajalce s fakultet na Gosposvetski cesti, danes pa so imeli akcijo še na tehniških fakultetah v Smetanovi ulici. Ob tem so dva termina rezervirali tudi na Centru za transfuzijsko medicino UKC Maribor, zadnja študentska akcija se tam odvija v torek.
"Študente oziroma mlade ljudi želimo vzpodbuditi, da postanejo redni krvodajalci. Zgornja meja za darovanje krvi je 65 let, pri čemer je trenutno največ rednih krvodajalcev starih okoli 50 let in kmalu več ne bodo smeli darovati. Čas je, da mladi prevzamemo odgovornost nase," je povedala vodja projekta pri študentskem svetu Iva Jajčevič. V okviru akcij študentskega sveta bo kri darovalo predvidoma okoli sto ljudi. Odvzem krvi krovni organizator pripravlja skupaj z območnim združenjem Rdečega križa Maribor, Centrom za transfuzijsko medicino UKC Maribor in študenti projekta Epruvetka, ki širi idejo o darovanju organov, pelje ga pa Društvo študentov medicine Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta