Kulturni večer invalidov v znamenju Cankarja in Maistra

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
12.11.2018 19:59

Na že 9. kulturnem večeru invalidov so nastopajoči pripravili lep večer

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopajoči so peli, plesali, igrali, izvajali pantomimo, predstavljali svojo poezijo, bil je recital v znakovnem jeziku, igralo se je na harmoniko ... 
Andrej Petelinšek

Na nocojšnjem 9. kulturnem večeru invalidov v Kazinski dvorani SNG Maribor, na katerega je vabil Svet invalidov Maribor, so se predstavili invalidi iz desetih mariborskih društev in združenj invalidov.
Skupina VDC Sožitje Maribor je odigrala parodijo Jurija Zrneca in Lada Bizovičarja Skodelica kave.Jože Koser in Vesna Burk iz Kulturno-umetniške skupine Tihi svet sta pripravila pantomimo, Milan Kotnik pa je v slovenskem znakovnem jeziku recitiral pesem Povej mi lepo (vsi so iz Društva gluhih in naglušnih Podravja Maribor). Sebastjan Mandl iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor je igral na harmoniko, Ženski komorni zbor Društva invalidov Maribor je pod vodstvom zborovodkinje Metke Potisk pel, člani mariborske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije so odigrali odlomek iz Cankarjeve drame Hlapci, Zoran Škrlec in Srečko Kolarič iz Centra Naprej sta pripravila dvogovor med Maistrom in Cankarjem, člani mariborskega društva za cerebralno paralizo Sonček so plesali, invalidi Varstveno-delovnega centra Polž Maribor pa so zapeli Dan ljubezni.
Večina nastopov se je tako ali drugače navezovala na Cankarja in Maistra, saj letos zaznamujemo 100. obletnico pisateljeve smrti in 100. obletnico Maistrovih bojev za slovensko severno mejo. Program je - že tradicionalno na tej prireditvi - povezoval igralec Bojan Maroševič, ki je tudi nastopil v vlogah Cankarja in Maistra, s pevskim nastopom pa so ga obogatili člani družine Kolarič (prof. Damjan Kolarič iz konservatorija za glasbo z ženo Barbaro in hčerko Klaro).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta