Kulturtni maraton na II. gimnaziji: Glasba kot nadplanetarna sila

Barbara Gavez Volčjak Barbara Gavez Volčjak
20.04.2020 17:26

Tudi dvajseti kulturni maraton se je moral zaradi epidemije koronavirusa prilagoditi - tokrat je potekal preko videopovezave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na kulturnem maratonu je nastopil tudi Vlado Kreslin.
Youtube

Vsakoletni Kulturni maraton na II. gimnaziji Maribor bi moral biti letos že dvajsetič. Večerno-nočna prireditev z delavnicami, nastopi dijakov in šolskih bendov ter povabljenih gostov v amfiteatru šole je vselej pritegnila množico dijakov. Letos je bilo zaradi zaprtja šole videti, da bo jubilejni dogodek odpadel. A se je profesor slovenščine in organizator maratona Gorazd Beranič Senegačnik domislil drugačnega načina druženja, takega, s katerim dijaki tudi sicer ostajajo v stiku z učitelji in sošolci ter pridobivajo in utrjujejo šolsko snov. Koncert so letos izvedli po videopovezavi.
Natanko ob 21. uri se je minulo soboto na kanalu videokrožka II. gimnazije na družabnem omrežju Youtube pojavil povezovalec Gašper Bedenik, dijak četrtega letnika. Najprej je pozdravil gledalce in ravnatelja Ivana Lorenčiča, ki je zbranim pred zasloni namenil kratek uvodni nagovor. Do 22.30 so se nato na kanalu zvrstili nastopi dijakov, ki so svoje priredbe večinoma opremili z videi, nekateri pa so nastopili tudi v živo in s povezovalcem Gašperjem poklepetali o tem, kaj pogrešajo v karanteni. Slišati in videti je bilo mogoče klavirski koncert, pop in rock skladbe pa celo video, narejen na tujo glasbeno podlago. Vmes si je bilo mogoče ogledati tudi virtualno razstavo likovnih del dijakinje Beti Frim, ki je sicer na ogled na šolski spletni strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta