Maribor si želi razvoja, je prepričan zmagovalec prvega kroga volitev Saša Arsenovič

Igor Selan
18.11.2022 10:56

V štabu Saše Arsenoviča, ki je v prvem krogu dobil največ glasov, si v naslednjih dveh tednih kampanje želijo predvsem razprave o prihodnosti mesta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič je uspeh proslavil v krogu svojih podpornikov
Andrej Petelinšek

Po pričakovanjih bo Maribor novega župana dobil v drugem krogu županskih volitev. Aktualni župan Saša Arsenovič je rezultate volitev prvega kroga v družbi svoje ekipe, kandidatk in kandidatov ter podpornikov spremljal v poslovnem delu hiše svojega podjetja Galerija Gosposka. Večje evforije v štabu ni bilo, prvi aplavz se je razlegel šele, ko je rezultate objavila tudi nacionalna televizija.

"Večina je pokazala, da si želi razvojnega pristopa in projektnega vodenja mesta. Situacija je podobna kot pred štirimi leti, razlika v odstotkih do drugouvrščenega Franca Kanglerja je skoraj enaka, a hkrati takrat občani niso imeli prave primerjave. Zdaj imam z ekipo namreč bistveno več izkušenj, veliko smo se naučili, predvsem pa imamo kaj pokazati. Naredili smo ogromno, zato verjamem, da bo zmaga v drugem krogu naša in da se bomo povezovali s tistimi, s katerimi delimo podobne vrednote."

Kangler ga je spominjal na Logarja

Kot je še povedal Arsenovič, ga uvrstitev Kanglerja v drugi krog, kljub tesni razliki v anketah s kandidatom Gibanja Svoboda Vojkom Flisom, ne preseneča. "Gospodu Flisu se je v kampanji videlo, da ni politik, medtem ko je gospod Kangler stari politični lisjak, ima več kot dvajset let izkušenj in ve, kako nagovoriti ljudi. Je nekdanji župan, ki je za mesto naredil kar nekaj dobrega, a hkrati žal tudi zelo veliko slabega - in verjamem, da Mariborčani tega vendarle niso pozabili. V kampanji me je z mirovniškim pristopom nekoliko spominjal na Logarja, vendar verjamem, da bo pred drugim krogom bolj aktiven."

Franc Kangler je kmalu po objavljenih rezultatih obiskal štab Saše Arsenoviča in mu čestital za zmago v prvem krogu
Robert Balen

Ne glede na to Arsenovič upa, da bo kampanja pred drugim krogom volitev bolj vsebinska. Upa, da bo v ospredju prihodnost, da se bo govorilo predvsem o projektih, ki jih je treba izvesti in jih ljudje tudi upravičeno pričakujejo: "Torej stanovanja, predvsem za mlade, zdravstvena oskrba, kjer že zidamo zdravstveno postajo Magdalena, sledi še Tezno, potem pa seveda novi vrtci, šole ter energetika, kjer se seveda zavedamo, da so dobri časi poceni zemeljskega plina minili, zaradi česar je diverzifikacija virov nujna. Še dobro, da imamo holding, da bomo lahko vse to izvedli."

Na vsakem dopustu, kaj lahko še naredi za Maribor

Da je verjela v dober rezultat, je povedala tudi soproga Katja Arsenovič: "Ker kot žena vem, kaj Saši Maribor pomeni. Pri vsakem kosilu, na vsakem dopustu, vedno se pogovarjamo o tem, kaj lahko še naredi za Maribor, vedno znova snuje načrte in verjamem, da bo Maribor to v drugem krogu znal ceniti."

)
Andrej Petelinsek

Da si mora Maribor pred drugim krogom volitev zastaviti predvsem moralno vprašanje, pa meni pesnik Andrej Brvar, predlagatelj Arsenovičeve vnovične kandidature: "Neke moralne vrednote bi vendarle morale veljati tudi v politiki, ne pozabimo, da so Mariborčani zaradi gospoda Kanglerja leta 2012 v občino metali kocke. Se pa za drugi krog ne bojim, menim, da se bo Maribor na koncu vseeno opredelil pametno."

Podobno razmišlja tudi kulturnica Zora A. Jurič: "Očitno se je nekdanjemu županu obrestovala 'mirovniška' taktika, v soočenjih je namreč pokazal celo višji nivo dialoga kot večina ostalih kandidatov. Je pa Saša Arsenovič s svojim delom dokazal, da zmore, da ima vizijo in ve, kam hoče, zato me ne skrbi - verjamem, da se bo Maribor na koncu vendarle odločil pravilno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta