Maribor: Učenci OŠ Ludvika Pliberška iz karantene spet v šolo

STA
15.06.2020 16:00

Jutri se vrne v šolo in službo 42 ljudi, ki so morali zaradi zakasnele okužbe s covid-19 v karanteno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šolarji in učiteljica se bodo tako lahko v torek vrnili v šolo, drugi pa v službe.
Igor Napast

Za prve šolarje, ki so po ponovnem odprtju šol v Sloveniji pristali v karanteni, se ta zaključuje. Gre za sošolce in učiteljico tretješolca na OŠ Ludvika Pliberška, ki je bil na testu za covid-19 pozitiven v začetku junija. Okužbo so potrdili še pri dveh članih njegove družine, zato je moralo preventivno v karanteno 42 ljudi. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) dodatnih okužb v tem primeru niso zaznali, zato se lahko vsi vrnejo v vsakodnevno življenje. "Niče ni razvil simptomov. V petek smo vse v karanteni še enkrat poklicali in jih povprašali o spremembah zdravstvenega stanja. Vsi so zdravi," so pojasnili na NIJZ
Šolarji in učiteljica se bodo tako lahko jutri vrnili v šolo, drugi pa v službe. Ob odreditvi karantene so vsi prejeli navodila in priporočila za ravnanje, v šoli pa ostajajo veljavni ukrepi, kot so jih izvajali do sedaj. Dodatnih ukrepov v NIJZ niso predlagali, tudi testirani na covid-19 niso bili in tudi ne bodo, saj tega trenutno veljavna navodila in priporočila ne predvidevajo.
Pred tremi dnevi je bila sicer v Mariboru potrjena nova okužba z novim koronavirusom, a ni povezana z omenjeno skupino. Po navedbah NIJZ gre v tem zadnjem primeru za slovenskega državljana, ki je pripotoval iz Srbije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta