Mariborska občina prejela zlato nagrado Globallocal

MBK
22.10.2019 14:29

Priznanje za ustvarjanje stimulativnega okolja za razvoj podjetništva v Srednji in Jugovzhodni Evropi v kategoriji lokalnih skupnosti je mariborska občina prejela na Svetovnem kongresu podjetnikov 2019.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrado Globallocal je v imenu MOM prevzel podžupan Samo Peter Medved, ki je bil eden izmed treh govorcev na svečani podelitvi nagrad.
Mom

Mestna občina Maribor je na Svetovnem kongresu podjetnikov 2019 v Skopju prejela zlato nagrado in priznanje Globallocal za ustvarjanje stimulativnega okolja za razvoj podjetništva v Srednji in Jugovzhodni Evropi v kategoriji lokalnih skupnosti, so sporočili z mariborske občine. Pokrovitelj Svetovnega kongresa podjetnikov 2019 v Skopju je bila vlada Republike Severne Makedonije. Nagrade in priznanja sta podelila Mednarodni gospodarski forum Perspektive s sedežem v Dubrovniku in neodvisni Mednarodni odbor za podelitev nagrad in priznanj Globallocal, ki ga sestavljala 18 strokovnjakov iz devetih evropskih držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Nemčije, Severne Makedonije, Slovenije, Srbije in Švice) s področij gospodarstva, prava, arhitekture, ekologije, sociologije, lokalnega in regionalnega razvoja ter drugih sorodnih področij.
​Nagrado Globallocal je v imenu MOM prevzel podžupan Samo Peter Medved, ki je bil eden izmed treh govorcev na svečani podelitvi nagrad. Podžupan je na kongresu sodeloval tudi kot član delovnega predsedstva in izvedel predavanje v okviru sekcije Proaktivne podjetniške skupnosti ustvarjajo ugoden podjetniški ekosistem.
​Mariborska občina izvaja številne aktivnosti za razvoj in podporo podjetništvu oziroma gospodarstvu, so poudarili na občini. "Med pomembnejše aktivnosti sodijo finančne spodbude za razvoj malih podjetij, ugodne prostorske politike za postavitev potrebne infrastrukture za srednja in velika podjetja, skrb za urejenost poslovnih con, nudenje zemljišč in ostalih nepremičnin domačim ter tujim investitorjem za vlaganja v greenfield in brownfield investicije. MO Maribor dobro in aktivno sodeluje z Območno obrtno zbornico Maribor ter Štajersko gospodarsko zbornico in drugimi gospodarskimi združenji pri izvajanju ukrepov za razvoj podjetništva. Uspešno je tudi sodelovanje občine z Univerzo v Mariboru," so zapisali na občini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta