Mariborske restavracije na prepihu: Villa Rustica se zapira

Denis Živčec Denis Živčec
29.01.2019 12:55

Spremembe v delovanju nekaterih mariborskih restavracij: Villa Rustica se s 1. marcem zapira, a se bo njena zgodba deloma nadaljevala v Restavraciji Parma. Ekipa originalne Parme pa se je preselila v Restavracijo Draš.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hiša, v kateri deluje Villa Rustica, je v lasti družine Sabotin.
Igor Napast

Če ste v Mariboru iskali restavracijo z izjemno lokacijo, vam je med prvimi zagotovo na misel prišla Villa Rustica v Majcigerjevi ulici. Sredi prostrane, sproščujoče ravnine, z veličastno kuliso Pohorja, na arheološko pomembnem mestu, kjer iz zemlje gledajo izkopanine nekdanje rimske naselbine. Del zgodovine zdaj očitno postaja tudi priljubljena restavracija sama, lična bela vila s črno streho pa čaka na novo zgodbo. Dobri dve desetletji je trajala ta, ki se z izselitvijo 1. marca zaključuje. "Za nami je enaindvajset let, odkar smo kot družina prevzeli restavracijo. Leta so minila, kot bi trenil z očesom in tukaj smo preživeli svoje lepe in tudi težke čase. Ponosni smo na zvestobo svojih zaposlenih, na naše dosežke, ki so presegli naša pričakovanja," sporoča najemnik* restavracije Peter Rajšek.

Bela vila čaka novo zgodbo

Družina Rajšek, ki se ukvarja s pripravo obrokov za mariborske in ljubljanske Waldorfske vrtce, pa tudi s pripravo sokov, se je odločila gostinstvo, vsaj zaenkrat, opustiti, čemur naj bi botrovali stroški in najemnina. Obliž za na rano gostom, ki so restavracijo radi obiskovali, sicer obstaja. Zgodbo Ville Rustice bo, vsaj v neki meri, nadaljeval njihov dolgoletni natakar Rajko Lahovnik, ki bo večji del ponudbe prenesel tja, kjer je še nedaleč nazaj kuhala Restavracija Parma, na Betnavsko cesto 39.

Villo Rustico je 21 let vodila družina Rajšek.
Igor Napast

Ekipa Parme v Draš, del Rustice pa v Parmo

Tudi za Parmo se je leto začelo nepričakovano. Ker z najemodajalcem niso našli skupnega jezika o najemnini - v povprečju 4000 evrov na mesec, četudi z vštetimi stroški, je vendarle bilo prehudo, je restavracija, ki je v zelo kratkem času postala ena svetlejših zvezd na mariborskem kulinaričnem zemljevidu, s 1. januarjem zaprla vrata.

Restavracija Parma, ki je zaprta od 1. januarja, naj bi se znova odprla 1. marca.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta