Mariborski gasilci na pomoč gasilcem iz Kraljeva

MBK
24.09.2019 17:39

Tudi mariborski gasilci so se priključili solidarnostni akciji, s katero je mesto priskočilo na pomoč pobrateni občini Kraljevo, potem ko so jo junija prizadele obsežne poplave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborski gasilci so zbrali veliko opreme za kolege v Kraljevu.
Sašo Bizjak

Tudi mariborski gasilci so se priključili solidarnostni akciji, s katero je mesto priskočilo na pomoč pobrateni občini Kraljevo, potem ko so jo junija prizadele obsežne poplave. Z zbiranjem odpisane gasilske opreme preko Gasilske zveze Maribor bodo pomagali gasilcem, ki so ob intervencijah uničili veliko svoje opreme. "V javnem zavodu Gasilska brigada Maribor smo v tem letu zamenjali nekaj dotrajane gasilske opreme, ki ne izpolnjuje več predpisanih standardov ali dobe uporabe - oprema pa je sicer še uporabna in jo bomo predali gasilcem v Kraljevu," je povedal poveljnik mariborske brigade Aleš Ciringer. Delovne in zaščitne obleke, gasilske čelade, škornje, rokavice, dihalne aparate in drugo opremo bodo kraljevskim gasilcem izročili v četrtek pred gasilskim domom DVD Kraljevo.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta