Mariborski mestni svet: Filipović izstopil iz SDS, Arsenovičeva lista spet najmočnejša

Igor Selan Igor Selan
16.02.2024 14:23

Mestni svetnik Alen Filipovič bo po novem deloval kot samostojni svetnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alena Filipovića, ki je bil v mestni svet sprva izvoljen na listi bivšega župana Andreja Fištravca, je v vrste SDS zvabil prejšnji predsednik lokalnega odbora stranke Dejan Kaloh.
Andrej Petelinšek

Lista Arsenovič za Maribor je ponovno najmočnejša svetniška skupina v mariborskem mestnem svetu. Iz SDS, ki je po združitvi z Listo Franca Kanglerja-NLS v mestnem svetu prav tako imela dvanajst svetnikov, je namreč izstopil Alen Filipović. Kot je pojasnil, je stranko zapustil iz osebnih razlogov, še naprej pa ostaja mestni svetnik, a bo deloval samostojno: "Seveda bom še naprej deloval produktivno za Maribor in konstruktivno v sodelovanju z vsemi mestnimi svetniki." Filipović je v mestnem svetu že drugi mandat, v prvem je vanj bil izvoljen na listi bivšega župana Andreja Fištravca.

V lokalnem odboru SDS so nad odstopom Flipovića presenečeni. Tako predsednik lokalnega odbora stranke Franc Kangler kot vodja svetniške skupine Milan Mikl sta namreč za njegovo potezo izvedela šele ob našem klicu. "Težko rečem kaj drugega kot pričakovano dejanje. Filipović je namreč že večkrat doslej v mestnem svetu glasoval po diktatu župana Arsenoviča, ne nazadnje je sam pokazal sporočila z napotki, kako naj glasuje, ki mu jih je poslal podžupan Samo Peter Medved. Menim, da bi bilo prav, da bi odstopil tudi kot mestni svetnik in tako dal priložnost naslednjemu iz naše liste, vendar je to pač politična higiena vsakega posameznika," je povedal Kangler.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta