Mariborski stanovanjski sklad: Kmalu razpis za občinska stanovanja

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.09.2022 02:00

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor napoveduje razpis za 50 občinskih najemniških stanovanj z neprofitno najemnino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Irena Španinger: "Nova najemna stanovanja za Maribor pomenijo ogromno."
Tadej Regent

V Mariboru je slabih dva tisoč stanovanj, ki jih oddaja Javni medobčinski sklad (JMSS) Maribor, še okoli 70 pa v sosednjih občinah. Republiški stanovanjski sklad pa oddaja v Mariboru 265 stanovanj z neprofitno najemnino in 103 s stroškovno (tržno) - brez novih stanovanj v soseski Pod Pekrsko gorco, ki šele prihajajo na trg. "Nova najemna stanovanja za Maribor pomenijo ogromno. Če bi vsa oddali, se bo pritisk na stanovanja vsaj za leto ali dve rahlo omilil," je ob pridobitvi za mesto komentirala direktorica JMSS Maribor Irena Španinger.

Ob tem je napovedala, da bo JMSS javni razpis za oddajo 50 neprofitnih občinskih stanovanj objavil okoli 10. oktobra, lani ga ni bilo. Sicer pa tudi občinski stanovanjski sklad načrtuje izgradnjo večstanovanjske stavbe s podzemno garažo v Dvorakovi ulici, ki bo namenjena predvsem mladim in mladim družinam - za tržno najemnino. Trenutno je v pripravi sprememba podrobnega občinskega načrta, razlaga Španingerjeva, začetek gradnje pa leta 2024. Prej bi lahko bila uresničena izgradnja objekta z desetimi stanovanji na Vrbanski cesti 10.​

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta