(MB-ŠTIMUNGA) "Dvaosnajst: štimungirani repete"

Jaša Lorenčič
21.12.2018 10:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Kako leto! Pa saj ... Je nekak vsako, ne? Štimungirali smo ga vreji. Maribor je sicer še vedno (in najbrž vedno bo) mesto, kjer moraš ti vun najt' dogodek, preden bo dogodek našel tebe, ampak je zato firbec skoraj vedno toliko bolj nagrajen. Ono, da greš po repete. Nabrano je skrajno subjektiven, a pregleden, iz glave nametan izbor mesta v letu in leta v mestu, ki je nehote in nenamerno ziher pozabil marsikaj. Denis Živčec ali Darinko Kores ali celotna kulturna redakcija bi izbor gladko oplemenitili s tem, kako je 6Pack Čukur s plakatno afero slavil v Niagari in kako fejst živi Cafova, s kvalitetnimi špili v kleti Narodnega doma ali ciklom Blue Planet v Gustafu ali iber pregledno razstavo Prisotnosti, kjer smo se lahko veličastno poslovili od Metke Krašovec. Tam, na Valvasorjevi, kjer je Maribor kot Berlin.
Ni vsak dan (za) novo leto. Dupla doza. Naše, štajersko novo leto je letos trajalo kar dva dni, ker je martinovo padlo na nedeljo. Zato se je organizatorjem zdela očitno smela ideja, da bi imeli štajersko novo leto tako v nedeljo kot v ponedeljek. Rezultat? Hm. Saj silvestruje se tudi samo enkrat, ne? Zato je bila tudi nedelja gigahit, če odštejemo, da je Domen Kumer sicer naredil žur, a hkrati agitiral, Manca Špik pa pridno praznila prizorišče. Aja, Lutko za bal in Sivo pot smo slišali po dvakrat.
2Cellos na Snežnem stadionu. Da sta 2Cellos hiper atrakcija, je Mari- bor lahko že preveril v dvorani Ta- bor. Dvakrat. Ampak tisto je mini- mundus za to, kar lahko, če se stva- ri lotiš na pravi način, ponudi Snež- ni stadion. Luka Šulić je sam dobro opisal, kako se je včasih skrival v šumi. S Stjepanom Hauserjem sta imela sicer reeees srečo z vremenom, ker bi v soboto lahko igral sa- mo Noe na barki, s pravo dramaturgijo pa dokazala - vsekakor bolj kot gostinci -, kaj lahko prinese takšen naravni avditorij. Top.

Andrej Petelinšek
Igor Napast
Sašo Bizjak
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Kratke & sladke

Mala tržnica. Kjut. Res. Preveč kjut. Plus, imeli so enega boljših plakatov. Cizl, ne? In to v letu, ko se glavna tržnica še vedno stiska pred mrazom in ko nam je en veeeeeelik plakat tik ob Dravi res dvignil dekl in na lokaciji, kjer so izvedli »Koroško«, ko gre za prometno (r)evolucijo.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Nada Žgank
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta