MČ Koroška vrata: Čakajoč na obnovo Langerjeve vile, berejo poezijo pred njo

Branka Bezjak
07.05.2023 03:20

Vsak zadnji ponedeljek v mesecu prebivalci mariborske mestne četrti Koroška vrata prebirajo poezijo pri Langerjevi vili. Kako bo tam šele pestro, ko bodo prostori obnovljeni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dež ni ovira za bralce poezije.
Branka Bezjak

Brez pretiravanja lahko zapišemo, da so v Mestni četrti Koroška vrata, zlasti v Komisiji za kulturo in družabne dejavnosti pri svetu mestne četrti, po izvajanju aktivnosti in prirejanju dogodkov med najbolj aktivnimi v mestu. Zato tudi toliko težje čakajo, da spet dobijo prostor, kjer jih bodo tudi lahko nemoteno izvajali. Zdaj gostujejo v prostorih drugih mestnih četrti ali v prostorih šol (osnovne in gimnazije), s katerimi tudi sicer veliko sodelujejo.

Saga o gradnji oziroma o novih prostorih pa se medtem vleče že pet let. Spomnimo, potem ko so bili že izdelani načrti, da bi na Vrbanski cesti, kjer je bil sedež MČ Koroška vrata, zgradili nov objekt s primerno dvorano in zunanjim amfiteatrom za prireditve, so bili ti preklicani. Prejšnji objekt je bil medtem porušen. Na Mestni občini Maribor pa je padla odločitev, da se prostori za aktivnosti MČ Koroška vrata umestijo v Langerjevo vilo. Ko bo ta obnovljena, a kaj, ko so se začetek obnove zamika.

Sašo Bizjak

V MČ Koroška vrata pa medtem že prihajajo k vili. Zadali so si, da bodo vsak zadnji ponedeljek ob 18. uri tam brali poezijo. Vabljeni tudi ostali zainteresirani, ki bi se želeli pridružiti. Naslednjič se dobijo 29. maja. "Pa če prekle padajo," pravi Zdenka Križanič, predsednica komisije. Tudi prejšnji ponedeljek je deževalo, pa jih to ni oviralo. Poezijo so brali Borut Jurišić, Sanja Jurišić, Mišo Petrovič, Boris Sovič, Zdenka Križanič, Tamara Muhič, Irena Krajnc, Jasmina Strajnar in Liviana Borko. Brali so najrazličnejše pesmi, bodisi povezane z dnevom upora bodisi so slučajno naleteli na pesmi - ali pa jih je zapisal nekdo njim ljub.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta