Mednarodne igre šolarjev: Iz Ufe s štirimi kolajnami

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
16.07.2019 18:03

Na igrah v Rusiji nastopilo približno 1200 mladih športnikov iz 85 mest v 30 državah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborska odprava šolarjev v Ufi
ŠZ Maribor

Ruska Ufa je bila prizorišče že 54. poletnih mednarodnih iger šolarjev, starih od 12 do 15 let. Prve igre so bile leta 1968 v Celju, pobudnik zanje pa je bil slovenski športni delavec Metod Klemenc. Do leta 1993 so bile igre le v evropskih državah, leta 1994 pa prvič zunaj stare celine, v kanadskem Hamiltonu. V Ufi so tekmovali šolarji iz Maribora, Celja, Velenja, Slovenj Gradca, z Raven na Koroškem, iz Šentilja v Slovenskih goricah in Pesnice.
Športniki osnovnošolci iz Maribora že dolga leta nastopajo na tovrstnih igrah. Z domala vseh so se vrnili s kolajnami, le na lanskih igrah v Jeruzalemu so ostali brez njih. Mariborska odprava, ki jo je vodila Darja Škrilec, je štela 22 šolarjev, ki so tekmovali v treh panogah. V atletiki so pod vodstvom trenerke Tine Mušič nastopili Petja Klojčnik, Lara Ribič, Alina Herman, Jurij Beber, Marin Kladošek, Erik Ursini (vsi člani AD Štajerska), v plavanju pod vodstvom trenerja Saša Weixla člani PK Branik Eva Feltrin Kosec, Laura Črček, Laura Angleitner Sagadin, Nejc Bezjak, Miha Uduč, Jaka Borec, v judu pa Neža Mesiček, Rok Knaflič, Korab Totaj (vsi JK Apolon), Brina Puhalj (JK Železničar), Dmitrij Čajnikov, Maj Garb (oba Branik Broker), trenerja pa sta bila Mario Rudl in Pavel Čajnikov.

Petja Klojčnik je osvojila srebrno kolajno v teku na 800 metrov.
ŠZ Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta