Mednarodni dan sester in zdravstvenih tehnikov: Vedno nasmejani in velikokrat preobremenjeni

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.05.2019 15:23

12. maja je mednarodni dan medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Na ta dan, 12. maja leta 1820, se je rodila prva medicinska sestra na svetu. Humanistka in ustanoviteljica modernega sestrinstva Florence Nightingale. Mednarodni dan se praznuje in obeležuje že vse od leta 1965.
Praznik vseh strokovnjakov zdravstvene in babiške nege tokrat odmeva pod geslom: "Moč za spremembe - Vpliv na izboljšanje (prožnost) zdravstvenega sistema."
V UKC Maribor na ta dan opozarja akcija dijakov in mentorjev Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor, ki so ob tem dnevu zbrali nekaj misli o medicinskih sestrah, ki so jih zapisali bolniki. "Drage sestre, brez vas ne moremo", "nikoli ne odrečejo pomoči in vedno dobre", "ogledalo zdravstvene ustanove!", "vedno nasmejane in velikokrat preobremenjene" so bili le nekateri od zapisov bolnikov.
"Spoštovane medinske sestre in zdravstveni tehniki, čestitamo ob vašem prazniku!" so ob zaposlenim zapisali na Facebook strani UKC Maribor.
{facebookpost}https://www.facebook.com/UKCMaribor01/posts/1078592875661537{/facebookpost}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta