(MESTNI SVET) Mariborska proračuna sprejeli brez glasu proti

Igor Selan Igor Selan
11.04.2019 21:12

Proračun Mestne občine Maribor za leto 2019 znaša 139,3 milijona evrov, proračun za leto 2020 pa je določen v višini 136,1 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županova ekipa, od leve: Mateja Cekić, Jelka Vrečko, Boris Železnik in Saša Arsenovič
Sašo Bizjak

Mariborski mestni svet je tudi v drugem branju potrdil proračuna za leti 2019 in 2020. Svetniki so proračuna sprejeli brez glasu proti. V primerjavi s predlogom iz prvega branja se letošnji proračun zvišuje za dobre tri milijone evrov in po novem znaša 139,3 milijona evrov, zvišuje pa se tudi načrtovano zadolževanje, iz prvotno predvidenih 10 milijonov evrov na 11 milijonov. Med projekti, za katere se občina letos zadolžili, so obnova Koroške ceste, Vojašniškega trga in promenade v Mestnem parku, ureditev cone Tezno, OŠ Janka Padežnika, Vrtca Ivana Glinška in kopališča Pristan. "Kljub velikim investicijam bo dolg občine konec leta 2021 39 milijonov evrov, danes je skoraj 41 milijonov. To pomeni, da delamo finančno vzdržno in bomo z novo finančno perspektivo EU pripravljeni ponovno se zadolževati za projekte, ki bodo služili razvoju Maribora," je povedal župan Saša Arsenovič.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta