Na mariborski Fakulteti za zdravstvene vede presegli svoje okvirje

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
14.06.2019 18:16

Na fakulteti proslavljajo 26-letnico obstoja in se pripravljajo na gradbeni podvig.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Fakulteta za zdravstvene vede (FZV) v Mariboru gre zaradi prostorske stiske, zagotavljanja boljših pogojev za študij in izvajanja novih študijskih programov v delno prenovo in dozidavo svoje stavbe v Žitni ulici 15. Najprej se bodo lotili obnove in razširitve svoje knjižnice, ki bo z dobrih 100 zrasla na nekaj manj kot 300 kvadratnih metrov. V drugi fazi sledi dograditev novega, skoraj 1500 kvadratnih metrov velikega trakta fakultete ter preureditev tretje in četrte etaže obstoječe stavbe v nujno potrebno simulirano klinično okolje, kjer bodo študentje pridobivali praktična znanja.

4,1-milijonski zalogaj

Ocenjena vrednost investicije, ki naj bi jo zaključili do leta 2021, je 4,1 milijona evrov, za obnovo knjižnice bodo kmalu iskali izvajalca del, za dozidavo trakta in prenovo etaž pa izvajalca, ki bo pripravil potrebno dokumentacijo. Velik finančni zalogaj bodo plačali iz svojih presežkov iz preteklih let in prodaje nekaterih svojih nepremičnin, je povedala dekanka Majda Pajnkihar.

Osrednji fokus konference je bil spiritualna obravnava in definicija zdravstvene nege kot discipline.  
Andrej Petelinšek

Ne migrirajo zaradi denarja

FZV je bila ustanovljena leta 1993 zaradi velikih potreb po medicinskih sestrah, takrat še kot Višja zdravstvena šola. Že dve leti kasneje se je preimenovala v Visoko zdravstveno šolo in postala članica Univerze v Mariboru, nato pa se leta 2006 preoblikovala v fakulteto ter začela kot prva v Sloveniji izvajati še magistrski in doktorski program zdravstvene nege.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta