Na Pohorju v akciji vsi snežni topovi

Barbara Bradač Barbara Bradač
29.12.2019 16:32

Za odprtje dodatnih smučarskih prog trenutno na njih še ni dovolj snega; kdaj jih bodo lahko odprli, bo odvisno predvsem od tega, kako dolgo bodo temperature še omogočale zasneževanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Stepišnik

Dovolj nizke temperature so na Pohorju ponovno omogočile zasneževanje smučarskih prog.Trenutno na Pohorju v času dnevne smuke obratuje osem naprav - na mariborskem delu poleg gondole obratujejo še trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme, na Arehu pa sedežnica Pisker in vlečnice Žigart, Areh ter Vali. "Na Mariborskem Pohorju topovi delujejo od vrha oziroma od Bellevueja vse do doline po Snežnem stadionu, na Arehu pa zasnežujemo progi Pisker in Cojzerica," so pojasnili pri Marpromu, kjer imajo sto snežnih topov in trenutno zasnežujejo skoraj vsi, nekateri tudi v času odprtja smučišč. Za odprtje dodatnih smučarskih prog trenutno na njih še ni dovolj snega; kdaj jih bodo lahko odprli, bo odvisno predvsem od tega, kako dolgo bodo temperature še omogočale zasneževanje. "Potrebovali bi vsaj še tri zelo mrzle dni, ko lahko zasnežujemo neprekinjeno," so še dodali pri Marpromu.
Je pa od sobote naprej zaradi počitnic možna tudi nočna smuka in sicer vse dni do vključno 4. januarja 2020, po tem pa kot običajno ob četrtkih, petkih in sobotah. V času nočne smuke med 18. in 21. uro bodo sprva v pogonu trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta