Na vrtu v Razvanju ima dinozavra, slona, Smrkce ...

Branka Bezjak Branka Bezjak
20.07.2019 06:03

Mariborčan Anton Fras je kot otrok začel z lutkami, nato pa se podal v oblikovanje scen, skulptur. Idej za ustvarjanje ima tudi v pokoju še veliko, čeprav ne sprejema več veliko naročil, ker jih ne more več vseh izpolniti, kot bi želel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Fras na dvorišču med pravljičnimi liki, ki jih je naredil
Sašo Bizjak

Najbrž ga ni človeka, ki bi se peljal skozi Razvanje in pri tem ne bi opazil hiše Antona Frasa. Telebajski, Fifi in cvetličniki, zajček in drugi liki iz risank, pravljic se "podijo" po njegovi trati. Pod ogromnim zmajem je nekakšno poletno počivališče, v velikega slona se z žlebov steka deževnica, izpod strehe se na fasado prebija ladja Ribiča Pepeta ... "Kje pa imate veliko gobo?" vprašam, saj so bili nekdaj na vrtu tudi Smrkci in njihovo domovanje. "Posodil sem jih članom ansambla Klapovühi," odgovori Fras, v katerem se skriva še veliko radoživosti, veselja do smeha, do dela, čeprav ne vzame več vsakega naročila, prošnje, s katerimi so se v preteklosti številni obračali nanj. "Imate srečo, da ste me dobili doma. Težko me je dobiti," je dejal, vesel obiska. Rad ima ljudi, a se je po smrti njegove žene marsikaj spremenilo. Ima hčerko in vnuka Marka, s katerim zadnje čase veliko časa preživita ob ribolovu, pa tudi s sosedi je v zelo dobrih odnosih, a vendarle je v hiši sam, zato se pogosto kam odpelje, pravi.

Pod dinozavrom Markom se skriva poletno zatočišče pred vročino.
Sašo Bizjak
V slona je napeljan žleb, da se vanj nabira deževnica. 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta