Nadzorniki Marproma razrešeni nezakonito

Igor Selan Igor Selan
06.12.2019 14:00

Višje sodišče v Mariboru ugodilo pritožbi razrešenega Franca Slavinca in nezakonito zamenjane nadzornike ponovno vpisalo v sodni register.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: simbolična predaja novih šestih avtobusov v mestni potniški promet. na Trgu Leona Štuklja. -
Igor Napast

Zamenjava nadzornikov v Marpromu, ki jo je na pobudo župana Saše Arsenoviča septembra požegnal mestni svet, je bila nezakonita, je ugotovilo višje sodišče v Mariboru. Kot je znano, je mestni svet predčasno odpoklical štiri nadzornike Marproma, Franca Slavinca (Desus), Željka Vogrina (Lista Franca Kanglerja-NLS) ter Danijela Purnata in Bojana Strajnarja (oba imenovana v času župana Andreja Fištravca), a se je odstavljeni predsednik nadzornega sveta Slavinec pritožil. Mestni svet je namreč nadzornike odpoklical s 16 glasovi za, 15 proti in 15 vzdržanimi, čeprav odlok o statusnem preoblikovanju Marproma v javno podjetje določa, da je člane nadzornega sveta pred potekom mandatne dobe brez utemeljenega razloga mogoče zamenjati le z najmanj tričetrtinsko večino oddanih glasov. Sodišče je pritožbi ugodilo, saj zahtevana večina v mestnem svetu ni bila dosežena. Sklep sodišča sicer še ni pravnomočen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta