Najbolj aktivno sta letos promovirali trajnostno mobilnost občini Maribor in Kočevje

mbk
16.10.2019 17:52

Ob evropskem tednu mobilnosti so občine septembra pripravile najrazličnejše aktivnosti. Najbolj sta prepričali mestna občina Maribor in občina Kočevje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki je namenjen zmanjševanju cestnega motornega prometa in spodbujanju trajnostne mobilnosti, se je letos med 16. in 22. septembrom v Sloveniji pridružilo rekordnih 80 občin. Na današnjem zaključnem dogodku v Kopru so organizatorji za zmagovalni in najbolj aktivni občini razglasili mestno občino Maribor in občino Kočevje, kjer so v ETM izvedli številne inovativne dejavnosti na temo hoje ter stale ukrepe trajnostne mobilnosti. Letošnji ETM je namreč potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti. "Mnogo občin je letos začasno zapiralo trge in ulice za motorni promet ter jih poskusno namenilo navdušenim pešcem. Na ministrstvu za infrastrukturo si želimo, da bomo geslu letošnjega ETM Gremo peš! sledili vse dni v letu," je povedala nacionalna koordinatorka ETM Polona Demšar Mitrovič.

V občini Kočevje so izvedli številne inovativne dejavnosti na temo hoje ter stale ukrepe trajnostne mobilnosti.
Ministrstvo Za Infrastrukturo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta