Nocoj se je začel EKO 8, ena najpomembnejših kulturnih manifestacij ne le v Sloveniji, temveč v širšem prostoru

Petra Vidali
21.05.2021 19:41
Danes je Umetnostna galerija Maribor v kompleksu nekdanje Mariborske tekstilne tovarne v Melju odprla Mednarodni trienale umetnost in okolje EKO 8.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V kompleksu MTT v Melju UGM Maribor z razstavo odpira Mednarodni trienale umetnost in okolje EKO 8. 
Igor Napast

Sočasno z otvoritvijo Mednarodnega trienala umetnosti in okolje EKO 8 se je v Benetkah odprl letošnji arhitekturni bienale, ki si postavlja vprašanje, kako bivati skupaj. Sinhronost je naključna, vendar pomenljiva. Tudi trienale je projekt revitalizacije, vzpostavljanja skupnosti. Dva meseca bodo sogovorniki z različnih področij, predvsem pa umetniki raziskovali stičišča med trenutnimi družbenoekonomskimi izzivi in okoljsko politiko. EKO 8 ni le najpomembnejša umetniška in skupnostna manifestacija tega leta v Mariboru, ampak brez dvoma tudi širše. Trienalna razstava povezuje več generacij, slovenskih in tujih, da bi "vzpostavili zbirko glasov, ki odmevajo v tem sicer praznem prostoru, postavljajo vprašanja in ustvarjajo nove korenine za nas, da vidimo pot naprej", pravi umetniški vodja Alessandro Vincentelli

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta