Nov incident pri Arsenoviču, tokrat prerezali vrtna vrata

"Verjetno me želijo ustrahovati. Eno je namreč, ko ogrožajo samo mojo lastnino, drugo pa, ko ogrožajo mojo družino," se odziva župan. Zaradi dogodka pri županovi hiši tudi konec tedna posredovala policija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po napadih na lokale v njegovi lasti so se neznanci ta konec tedna lotili še županove hiše.
Sašo Bizjak

Napadi na premoženje župana Saše Arsenoviča ne prenehajo, so pa napadalci ta konec tedna šli celo še korak dlje. Potem ko so prejšnji teden razbili šipe na Gostilni Maribor ter z eksplozivom poškodovali steklo na restavraciji Rožmarin, so v soboto, sredi belega dne, poškodovali še vrtna vrata v njegovi hiši pod Kalvarijo. V zvezi s sobotnim dogodkom je Bojan Kitel iz urada direktorja mariborske policijske uprave potrdil, da policija obravnava sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, katerega oškodovanec je eden od lokalnih oblastnikov. O tem, ali je ta dogodek povezan z dogodki v minulih dneh, na policiji ne želijo ugibati. Neuradno pa smo izvedeli, da policisti za zdaj v zvezi s poškodovanjem lokalov mariborskega župana niso pridržali še nikogar, sicer pa naj bi kaj več povedali na današnji tiskovni konferenci.
Novi napad na njegovo premoženje je včeraj za Večer potrdil tudi Arsenovič: "V soboto okrog 16. ure se je najmlajša hčerka odpravila na tek na Piramido. Takrat so bila vrata še nedotaknjena, ko se je vrnila čez približno pol ure, pa je bilo polnilo vrat porezano. Da je nekaj narobe, smo sicer opazili, šele ko jo je druga hčerka vprašala, kako je vstopila, ker vrata zdaj redno zaklepamo, zaradi česar bi za vstop morala poklicati. In je povedala, da na vratih ni mreže. Polnilo na vratih so nam sicer prvič porezali že pred tremi tedni, vendar takrat, ko se še ni dogajalo vse to, kar se je v tem tednu, o teh zadevah sploh nisem razmišljal. Po mojem sicer, vsaj mislim tako, nihče ni skušal vlomiti v hišo, me pa verjetno želijo s tem ustrahovati. Eno je namreč, ko ogrožajo samo mojo lastnino, drugo pa, ko ogrožajo mojo družino. Morate razumeti, da je otroke strah."
Tudi po novem napadu Arsenovič ni nič bližje odgovoru na vprašanje, kdo bi lahko stal za napadi: "Seveda si zdaj belim glavo, kdo to počne. Vem, da marsikomu režem prihodke, ki si jih je obetal v poslih z občino in ki jih sicer ne bi smel imeti niti že prej, ampak to je pa vseeno malo prehudo. Možnosti je več, jasno pa mi zaenkrat vseeno ni. Vendar očitno delamo nekaj prav, drugače tega ne bi bilo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta