Od danes popoldne v Mariboru, na cepilnem mestu UŠC Leona Štuklja, možno zaprositi za smsPASS. Kmalu cepljenje brez naročanja

Barbara Bradač Barbara Bradač
09.06.2021 13:00
Mariborski zdravstveni dom pripravlja prihodnji petek cepljenje proti covidu-19 za vse, ki cepljenje želijo, pa se niso naročili. Na Trgu svobode študenti višjih letnikov medicine na stojnici ozaveščajo o cepljenju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Od 14. ure danes bo v cepilnem centru Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor možno oddati vlogo za pridobitev digitalnega potrdila oziroma smsPASS. "Zelo sem vesel, da smo se uspeli z našimi 12 občinami ustanoviteljicami dogovoriti, da se zagotovi strokovna oseba, ki bo prisotna na našem cepilnem mestu, da bodo lahko ljudje uredili vse administrativno za pridobitev smsPASS," je napovedal direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik"​Za oddajo vloge se ni treba naročiti, ker je v prvi vrsti to namenjeno tistim, ki se pridejo cepit, da hkrati lahko oddajo vlogo," je dodatno pojasnil Aleksander Jus, pomočnik direktorja.

Sicer pa so v drugem največjem cepilnem centru do današnjega dne porabili 103.477 cepiv in s prvim odmerkom cepili 63.516 ljudi. "Naš zdravstveni dom skrbi za 200.000 ljudi, od katerih je 142.000 starejših od 18 let, kar pomeni, da moramo precepiti, da bi prišli do 60-odstotne precepljenosti, 84.000 ljudi. Ta teden bomo prebili 45 odstotkov in se prihodnji teden začeli približevati 50 odstotkom, ki bodo precepljeni vsaj z enim odmerkom. Tega sem zelo vesel, nam pa še manjka 15 tisoč do 16 tisoč ljudi, za katere si želimo, da bi se odločili za cepljenje," pojasnjuje Završnik.

Igor Napast

V Mariboru se je na cepljenje treba naročiti, nato pa naročeni dobijo SMS-sporočilo, kdaj naj se na cepljenje odzovejo. Za vse, ki jim tak način naročanja ne ustreza, bodo prihodnji teden v petek omogočili cepljenje brez naročanja. S katerim cepivom bodo takrat cepili, pa direktor še ni mogel napovedati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta