Odnesli tri zlate v foot golfu, mešanico nogometa in golfa

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
18.10.2020 05:00

Footgolf klub Sport club M z Zgornje Polskave je na letošnjem državnem prvenstvu posameznikov poskrbel za veliko presenečenje. Čeprav novinec je namreč osvojil največ naslovov državnega prvaka, in sicer tri zlate medalje, ter še po eno srebrno in bronasto. Footgolf je nov šport, ki združuje nogomet in golf. Z nogometno žogo se igra na igrišču za golf. Cilj je žogo s čim manj udarci (brci) spraviti v luknjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nani Matjašič in Robert Korošec 
Arhiv Sport Kluba M

Sport club M, ki trenira na golf igrišču Amon v Olimju, je v svoji premierni sezoni v članski in mladinski konkurenci dosegel odlične rezultate. V Ljubljani je Robert Korošec v velikem finalu premagal svojega največjega konkurenta v članski kategoriji in osvojil prvo medaljo za Sport club M. "Bolj ko je šlo prvenstvo h koncu, bolj je tlela želja po medalji. Ponujene priložnosti nikakor nisem hotel izpustiti. Na koncu je odločal en sam strel in uspelo je. Tega sem zelo vesel," je povedal Robert Korošec – Kora, nekdanji nogometaš Maribora in številnih avstrijskih klubov.

Izkazala se je tudi mladinska ekipa - z državnega prvenstva je prinesla kar štiri medalje. Karolina Pernek je zmagala med dekleti, Anžej Kvas med fanti U16. Pri mladincih je Tomaž Pernek za las zgrešil zlato in osvojil drugo mesto, Jaka Jesenko je bil tretji. "To je zares velik uspeh. Česa takega nismo pričakovali, čeprav smo po tihem upali, da nekaj malega le ulovimo. Toda osvojili smo kar pet medalj, to je fantastično. Hkrati pa je to velika obveza za prihodnost tega novega hitro rastočega športa," je bil zadovoljen Nani Franc Matjašič, igralec in predsednik kluba, in dodal, da jih čakajo še pokalno in ekipno državno prvenstvo ter skrb z mlade tekmovalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta