Odpadno blato trenutno ostaja v Dogošah

Igor Selan Igor Selan
16.03.2020 14:27

Zaradi izrednih razmer in ukrepov, povezanih s širitvijo okužbe Covid-19, odpadno blato v Mariboru začasno odlagajo na začasni deponiji ob Centralni čistilni naprav (CČN) v Dogošah. Nevarnosti za zdravje naj ne bi bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odlaganje na začasno deponijo v Dogošah, neposredno ob čistilni napravi, je edina rešitev, ki jo je bilo mogoče sprejeti takoj.
Sašo Bizjak

Problemi zaradi epidemije koronavirusa se množijo. Zaradi zaprtja meje za tovorni promet z Madžarsko družba Surovina ne more izvažati odpadnega komunalnega blata, zato so iz mariborske občine sporočili, da bodo blato iz Centralne čistilne naprave (CČN) od danes naprej začasno odlagali na začasni deponiji ob CČN v Dogošah. "Energetika Maribor, ki za občino izvaja to dejavnost, je morala rešitev poiskati nemudoma, odlaganje na začasno deponijo v Dogošah, neposredno ob čistilni napravi, pa je trenutno edina rešitev, ki jo je bilo mogoče sprejeti takoj. Na tej lokaciji bo blato samo toliko časa, kolikor bo potrebno, da se razmere normalizirajo oziroma da bo znova omogočeno redno delovanje vseh služb in funkcij. Takoj zatem bo skladiščeno blato z začasne deponije v Dogošah odstranjeno," sporočajo iz občine.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta