Odstopil predsednik sveta zavoda Mariborske razvojne agencije

(mbk)
10.01.2020 09:25

Zaradi možnosti, da nastaja konflikt interesov, saj je na MRA zaposlena njegova soproga, sam pa tudi sodeluje v njihovih projektih kot partner, je svet zavoda preverjal zakonitost tega sodelovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Kot predsednik in kot član sveta zavoda Mariborske razvojne agencije (MRA) je odstopil dr. Peter Virtič, predstavnik Mestne občine Maribor, sicer profesor na Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru. V odstopni izjavi, ki jo je konec decembra poslal na občino, je kot razlog za odstop navedel osebne razloge. "MOM bo v kratkem imenovala novega člana sveta zavoda, ki bo tudi prevzel njegovo vodenje, saj predsedniško mesto pripada mariborski občini kot največji ustanoviteljici zavoda MRA," sporočajo z mariborske občine.
V Mestni občini Maribor so z odločitvijo Virtiča zadovoljni, dodajajo: "Svet zavoda se je namreč na decembrski seji, ob obravnavi osnutka Poslovnega načrta Mariborske razvojne agencije za leto 2020, srečal z dilemo, kako ravnati ob potencialnem konfliktu interesov Virtiča, takrat še predsednika sveta zavoda. Del poslovnega načrta sta namreč tudi dva projekta Mariborske razvojne agencije, v katerih je kot projektni partner vključen dr. Virtič, njegova soproga, zaposlena na MRA, pa je predvidena kot vodja projektov."
Zaradi možnosti, da pri tem nastaja nasprotje interesov v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije, svet zavoda osnutka poslovnega načrta ni sprejel, temveč se je z njim samo seznanil. Hkrati je direktorju MRA Urošu Rozmanu naložil, da pri pristojni instituciji preveri, ali je sodelovanje dr. Petra Virtiča kot projektnega partnerja in njegove soproge kot vodje projekta, katerega nosilka je MRA, dopustno oziroma zakonito.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta