Optimizem kabineta župana Arsenoviča je bil precenjen: Čarobni december v Mariboru brez ponudnika

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
23.10.2019 17:03

Namesto zasebnika bosta decembrske prireditve organizirala občina in zavod za turizem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ni junaka, ki bi se prijavil, da bo letos na osrednjem prireditvenem prostoru, na Trgu Leona Štuklja zagotovil kakovosten in raznolik program.   
Igor Napast

Optimizem kabineta mariborskega župana Saše Arsenoviča, da bodo kljub kratkim rokom in strogim razpisnim zahtevam našli zasebnika, ki bi letos prevzel organizacijo Čarobnega decembra, je bil precenjen. Na občinsko povabilo se namreč ni prijavil nihče. "Zato smo se odločili, da praznično dogajanje pripravimo skupaj z Zavodom za turizem (ZZT) Maribor-Pohorje," so sporočili in dejali, da bodo natančen in kvaliteten program skupaj oblikovali v naslednjih dneh. "Ob tem ostajamo odločeni, da program in spremljevalne dejavnosti izvedemo v omejenih finančnih okvirjih, znotraj katerih ne smejo nastajati nobeni nepotrebni in neupravičeni stroški, ki bi bremenili občinski proračun," so še poudarili in povedali, da bodo z modelom, ki je bil predviden za letos, še enkrat poskusili v letu 2020.

Igor Napast
Kdo bo letos Mariborčanom in Mariborčankam popestril silvestrovanje?
Igor Napast
Občina je zastavila, da mora izvajalec v zameno za 80 sejemskih stojnic in največ 17 hišk ter prireditveni oder v ves program investirati sam, poleg tega pa sam kriti tudi vse druge stroške na petih lokacijah v mestu.
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta