Otroci s posebnimi potrebami: Avantura "prvič od doma"

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
16.11.2018 18:33

Prvič z gondolo (gor in dol!) in prva noč od doma. Pet predšolskih otrok iz oddelkov vrtca s prilagojenim programom je četrtkov dan in noč preživelo z vzgojiteljicami v vrtcu Jožice Flander.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Otroci in njihove vzgojiteljice so četrtkovo noč preživeli v vrtčevskem "hotelu".
Andrej Petelinšek

V oddelke vrtca s prilagojenim programom, ki v Mariboru delujejo pod okriljem OŠ Gustava Šiliha na štirih lokacijah (pri vrtcih Tezno, Jožice Flander, Otona Zupančiča in vrtcu, ki deluje v Domu Antona Skale), je vključenih 42 otrok. "V vsaki skupini je šest otrok in specialna pedagoginja, rehabilitacijska pedagoginja in vzgojiteljica, medtem ko tri strokovne delavke - fizioterapevtka, delovna terapevtka in logopedinja - nudijo individualno obravnavo otrokom iz različnih skupin," razlaga Pegi Zakrajšek Stergar, vodja predšolskih oddelkov s prilagojenim programom pri OŠ Gustava Šiliha.
Otrokom ponujajo veliko različnih dejavnosti z namenom, da bi optimalno razvili svoje sposobnosti. Med drugim izvajajo tudi projekt Prvič od doma, v okviru katerega je peterica malčkov, ki vrtec obiskuje zadnje leto, četrtkov dan in noč preživela povsem drugače kot druge dni. Timen, Tim, Gjelil, Semina in Urška so šli namreč "prvič od doma" - starši so jih pripeljali v vrtec v četrtek zjutraj in prišli ponje v petek po kosilu.

Vsakemu malčku je delala družbo njegova najljubša igračka.
Andrej PetelinŠek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta