Participativni proračun v Mariboru: Drugi projekt fitnes na Pobrežju

18.08.2021 17:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fitnes na prostem se bo lahko uporabljal od petka. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Na Pobrežju bo kot drugi projekt v sklopu participativnega proračuna Mestne občine Maribor za leti 2021 in 2022 zaživel fitnes na prostem. Postavljen na zelenici v Ulici bratov Greifov, med stanovanjskimi bloki, bo v uporabo predan v petek, 20. avgusta. Predlagatelj projekta za mestno četrt Pobrežje je predlog argumentiral z besedami, da je "glavni plus fitnesa na prostem, da je na voljo 24 ur na dan in v uporabo vsakomur, ki se želi preizkusiti v tovrstni vadbi".

Sašo Bizjak

Predlagatelj je ta projekt predlagal zaradi pomanjkanja tovrstnih površin v MČ Pobrežje. Kot primer dobre prakse je izpostavil zunanji fitnes v študentskem kampusu. Po njegovem mnenju bodo po otvoritvi fitnesa prebivalci Pobrežja in Maribora nasploh imeli več možnosti za vadbo na prostem. "Obstoj takšne infrastrukture je že sam po sebi spodbuda za vse občane, da se športno udejstvujejo," še piše v utemeljitvi projekta.

Vrednost projekta je ocenjena na 20 tisoč evrov, izvedla ga je mariborska občina v okviru občinskega urada za šport. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta