​Podžupan Medved o izključitvi padavinskih voda: "Ni enotnega recepta za celotno območje"

Gregor Grosman Gregor Grosman
14.11.2019 10:58

Od 400 do 1000 evrov kazni grozi posameznikom, ki bi odvajali odpadne vode na nedovoljen način, za pravno osebo, ki ne izvaja predpisanih ukrepov za padavinsko odpadno vodo ali jih izvaja v nasprotju s predpisanimi zahtevami, pa je zagrožena globa med 10.000 in 20.000 evri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od leve: Vodja urada za komunalo, promet in prostor MO Maribor Vili Eisenhut, podžupan MOM Samo Peter Medved in Dejan Tacer, vodja službe kanalizacije v Nigradu.
Sašo Bizjak

V tem tednu je bil pretok vode na čistilni napravi 5000 kubičnih metrov na uro, normalno je 1000 kubičnih metrov, je pojasnil Dejan Tacer, vodja službe kanalizacije v Nigradu. Podjetje je kot izvajalec javne službe odvajanja odpadnih voda letos v več terminih občanom mestnih četrti Brezje - Zrkovci - Dogoše in MČ Radvanje poslalo poziv k izključitvi meteornih vod iz kanalizacijskega omrežja, kot to zahtevajo državne uredbe o emisiji snovi iz toplote pri odvajanju odpadnih voda v vode in javno kanalizacijo in uredba o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode, sprejete v letih 2012 in 2013. Nigrad je sicer obveščanje s sporočilom na položnici pričel že v letu 2015. 

​Podžupan Medved o izključitvi padavinskih voda: "Ni enotnega recepta za celotno območje"
Saso Bizjak
"Ne gre za prisilo", pravi podžupan Samo Peter Medved.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta