Pohitite, če bi radi na kolesarski maraton okoli Pohorja. Na izbiro 50, 72 ali 147 kilometrov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.06.2022 05:45

Vse je pripravljeno za kolesarski maraton Okoli Pohorja; start bo v soboto ob 9. uri na Trgu svobode v Mariboru, kjer bodo prireditelji sprejemali še zadnje prijave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na lanski prireditvi je kolesarje grelo sonce, po napovedih vremenarjev naj jih bi tudi na jutrišnji.
Andrej Petelinšek

Na jutrišnjem že 43. rekreativnem kolesarskem maratonu Okoli Pohorja bo pedala vrtelo najmanj 535 kolesarjev in kolesark. Toliko se jih je do včerajšnjega dne prijavilo prirediteljem, Kolesarskemu društvu Branik Maribor in časopisni hiši Večer, ki po podpisu pogodbe leta 2018 z roko v roki sodelujeta pri najstarejši rekreativni kolesarski prireditvi pri nas. Vsi, ki se zaradi teh ali onih razlogov niso prijavili na dva roka predprijav, prvi je bil do 16. maja, drugi do 13. junija, lahko to storijo jutri na dan prireditve na Trgu svobode v Mariboru. Prijaviti se je mogoče od 7.30 do 9. ure, ko bo karavana kolesarjev po pozdravnem govoru predsednika KD Branik Bojana Horvata krenila na pot. Prijavnina je 39 evrov, zanjo pa vsak kolesar dobi spominsko majico, spominsko medaljo, paket sponzorskih daril in toplo malico.

Ena okrepčevalnica na Činžatu, druga v Radljah

Na lanski prireditvi je sodelovalo 594 kolesarjev in kolesark, večinoma iz Slovenije, nekaj jih je bilo iz Hrvaške in Avstrije. Izbirali so lahko med tremi dolžinami proge - 50, 70 in 147 kilometrov. Tudi tokrat je izbira enaka, saj so prireditelji zaradi obnove ruškega mostu iz programa morali črtati četrto, najkrajšo, 30 kilometrov dolgo progo.

Iz predprijav je razvidno, da se je za najdaljšo progo odločilo 165 kolesarjev in kolesark, drugi so si izbrali krajši progi. "Vse tri proge je naša skupina, ki skrbi, da bi kolesarjenje potekalo nemoteno, prekolesarila večkrat, in rečem lahko, da so ceste dobro vzdrževane, tako da po tej plati ne bi smelo biti težav. Bodo pa morda zaradi napovedanih visokih temperatur zraka. Da bi udeležencem olajšali oskrbo s tekočinami, smo poskrbeli za dve okrepčevalnici, ena bo na Činžatu in druga v Radljah," je povedal Branko Rokavec iz KD Branik, ki je že od leta 1980 vpet v prireditev.

Sašo Bizjak

Startne številke lahko dvignete že danes

Rokavec ob tem opozarja, da se morajo vsi kolesarji zavedati, da gre za turistično-rekreativno prireditev, pri kateri so v ospredju uživanje, druženje in prijateljevanje, ne pa tekmovalnost.

Da je najpomembneje, da bi vsi, ki bodo startali, tudi varno, brez padcev in drugih nevšečnosti, ki se jim lahko primerijo na poti, prikolesarili v cilj. "Za čim bolj varno vožnjo bodo na progah skrbeli tudi reditelji, nekateri tudi na motorjih, kolesarje bodo usmerjali in jim v težavah pomagali. Ob morebitnih poškodbah ali slabem počutju naj kolesarji pokličejo na telefonsko številko 112, če pa bodo imeli težave s kolesom, jim bodo pomagali mojstri iz spremljevalnega vozila. Vsem kolesarjem priporočam, da imajo zaščitno čelado, za mlajše od 14 let pa je ta obvezna," doda Rokavec.

Prireditelji pričakujejo, da bo jutri od 7.30, ko bodo v šotoru KD Branik na Trgu svobode na voljo startne številke, gneča, zato so se odločili, da lahko kolesarji startne številke na Trgu svobode dvignejo že danes med 14. in 19. uro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta