Pohorski hoteli: Odločitev bo znana kmalu

Barbara Bradač Barbara Bradač
26.08.2019 17:19

Za najem hotelov na Mariborskem Pohorju več ponudb. Areno si želi še naprej upravljati dosedanji najemnik, zanimanje je tudi za hotela na vrhu Mariborskega Pohorja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri slabi banki iščejo najemnike za hotele Arena, Bolfenk in Videc.
Igor Napast

Pri Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je lastnica pohorskih hotelov, so do petka prejšnji teden zbirali nezavezujoče ponudbe za najem pohorskih hotelov. "Do izteka roka za oddajo nezavezujočih ponudb za najem turističnih nepremičnin na Mariborskem Pohorju je DUTB prejela več ponudb za najem, tako celote kot posameznih objektov. Ponudbe bodo preučene in obravnavne s strani pristojnih organov odločanja," so pojasnili pri DUTB, ki ponudnikov ne razkriva.

Hotel Bolfenk
Igor Napast

V tem tednu razgovori s ponudniki

Pri slabi banki iščejo najemnike za hotele Arena, Bolfenk in Videc. S tem, da oddajajo hotele kot celoto ali posamično, le hotel Arena je možno najeti zgolj skupaj s preostalima hoteloma - kdor želi najeti hotel Arena, ki je najbolj donosen izmed trojice, mora najeti tudi Bolfenk in Videc. Najemno razmerje bodo sklenili za vsaj pol leta z možnostjo podaljšanja. V tem tednu pri DUTB opravljajo razgovore s ponudniki, nato bodo sprejeli odločitev, saj 1. septembra poteče sedanja najemna pogodba. Kot smo izvedeli, je ponudbo za enoletni najem vseh treh hotelov oddal sedanji najemnik, mariborski podjetnik Miran Ferk, preostali ponudniki niso znani. Neuradno smo izvedeli le, da Ferkove protiponudnike zanima predvsem vrh Pohorja, ne pa tudi hotel Arena.

Andrej Petelinšek

Metalka Commerce ponudbe ni oddala

Tudi v odkup hotelov naj bi se podal Ferk, in sicer s poslovnim partnerjem. Kot smo v Večeru že poročali, je DUTB paket nepremičnin pred letom dni ocenjeval na okrog 6,8 milijona evrov, po neuradnih informacijah pa bi Ferkov poslovni partner, ki ni iz Maribora, lahko ponudil ceno okrog pet milijonov evrov. Po Mariboru so krožile vse glasnejše govorice, da pohorski hoteli zanimajo tudi podjetje Metalka Commerce iz Ljubljane, ki je letos kupilo nekdanjo Vinagovo klet v središču mesta, a so pri Metalki Commerce povedali, da niso oddali ne ponudbe za nakup ne za najem pohorskih hotelov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta